Zwemmen met dolfijnen in Jamaica!

Veel mensen die op vakantie gaan naar Jamaica willen zwemmen met dolfijnen. De Caribisch Zee die Jamaica omspoelt, zit vol met wilde dolfijnen. De beste manier om in contact te komen met deze dolfijnen is door aan boord te stappen van een boot. De golven die door het varen ontstaan, zijn zeer aantrekkelijk voor de dolfijnen, zij voelen zich daardoor aangetrokken en zoeken daardoor de boten op. Voor de passagiers is dat uiteraard een buitenkansje. Als je dan over boord springt, zwem je midden tussen de dolfijnen. Daarnaast zijn er op Jamaica ook verschillende dolfinaria aanwezig waar het mogelijk is om te gaan zwemmen met dolfijnen. Dolfijnen hebben een hoge aaibaarheid en daardoor zeer geliefd bij mensen. Er zijn ook dieren met een lage aaibaarheid en daardoor veel minder geliefd bij mensen. Ratten en muizen zijn daar een fraai voorbeeld van.

Dolfijnen zijn ook zeer intelligente dieren. Het zijn dieren die bijvoorbeeld met het grootste gemak van de wereld slagen voor de spiegeltest. Dat wil zeggen, als je dolfijn voor een onderwaterspiegel plaatst, herkent het beest zichzelf voor de spiegel. Naast de spiegeltest zijn er nog veel meer testen en proeven gedaan waaruit blijkt dat dolfijnen zeer intelligente en slimme dieren zijn. Naast dolfijnen leven er op Jamaica nog veel meer uiterst interessante diersoorten. Eén van die diersoorten is de Amerikaanse bonte scholekster.

Amerikaanse bonte scholekster

De Amerikaanse bonte scholekster ressorteert onder de zogenaamde scholeksters. In totaal zijn er elf verschillende soorten scholeksters. De meest beroemde is de scholekster.