header image
 

May Pen

May Pen ligt in de zuidelijke binnenlanden van Jamaica. De stad ligt in de provincie Middlesex (Middlesex County), in het district Clarendon (Clarendon Parish). May Pen is de hoofdstad van het genoemde district.

In May Pen vind je veel cacaoplantages.

In May Pen bevinden zich veel cacaoplantages. Daarnaast worden er in het plaatsje veel koffiebonen en suikerriet verbouwd.

Ontstaan

Het district Clarendon bestond vroeger uit drie afzonderlijke districten; district Vere, district Saint Dorothy en het oude district Clarendon. Het district is vernoemd naar het Britse graafschap Clarendon door Richard Rigby. Rigby was toentertijd de gouverneur van dit gedeelte van Jamaica. Het was als dank richting zijn oom Sir Edward Hyde aan wie hij de hoge functie op Jamaica te danken had. Hyde was de graaf van Clarendon en daarnaast adviseur van de koning en lid van het parlement in Groot-Brittannië. Het district Clarendon heeft in het zuiden een prachtig schiereiland (Portland Point) waar ook een mooie vuurtoren is gebouwd.

In het district wordt veel bauxiet en koper gewonnen. Daarnaast tiert de landbouw er welig. Er worden veel gewassen verbouwd zoals cacao, katoen, koffiebonen, suikerriet en tabak. Bovendien wordt er veeteelt en visserij bedreven en zijn er spin-off bedrijven zoals melkverwerkingsbedrijven en slachthuizen in het gebied aanwezig. Aan de monding van de langste rivier van Jamaica, de Rio Minho, ligt May Pen. In May Pen wonen ruim zestigduizend mensen, het is een groeigemeente. De plaats is een echte handels- en marktplaats. Alles wat is het district Clarendon wordt verbouwd en gemaakt, wordt in May Pen verhandeld. De marken vinden plaats op vrijdag en zaterdag. De grootste tuinbouwtentoonstelling van Jamaica vindt ook plaats in May Pen. Het is een evenement dat zich ieder jaar in augustus voltrekt.

Bezienswaardigheden

Natuurreservaat

Op steenworp afstand van Milk River Bath ligt een fraai natuurreservaat. In het reservaat is een informatiecentrum aanwezig waar je jezelf kunt verdiepen in de flora en fauna van het natuurgebied. In het natuurgebied leven onder andere krokodillen.