header image
 

Waterskiën

Waterskiën is één van de meest spectaculaire watersporten die je kunt beoefenen in de Caribische Zee die Jamaica omspoelt. De snelheden die worden bereikt bij deze watersport, zijn hoog en bovendien kun je tijdens het waterskiën heel veel verschillende trucs en tricks uithalen. Voor de mensen aan de kant is dat heel leuk om te bekijken. Om voortgetrokken te kunnen worden op het water wordt er gebruik gemaakt van een snelle boot, een speedboot. Een alternatief voor de voortrekking van een waterskiër is middels een zogenaamde kabel-skibaan.

Waterskiën is gemakkelijk

Waterskiën is een sport die relatief eenvoudig valt te leren. Het is vooral een kwestie van goed het evenwicht kunnen houden. Maar als je onverhoopt toch in het water valt, is dat nog geen probleem. Het water van de Caribische Zee is namelijk van een formidabele temperatuur.

Als je op Jamaica bent, kunt je gaan waterskiën.

De Caribische Zee die Jamaica omspoelt, nodigt uit om iets te gaan doen. Waterskiën is bijvoorbeeld een leuke activiteit.

Er zijn aan de toeristische stranden van Jamaica heel veel watersportbedrijven waar je deze fantastische sport kunt bedrijven. Een paar plekken op Jamaica zijn ideaal om te gaan waterskiën zoals Blue Lagoon (Port Antonio), Doctor’s Cave Beach (Montego Bay) en in Negril. Dit zijn allemaal badplaatsen die zich aan de noord- en westkant van het eiland bevinden.

Pelikanen spotten tijdens waterskiën

Als je zo op het water aan het waterskiën bent, kan het zomaar zijn dat je heel veel dieren zult spotten. Vogels bijvoorbeeld. Kust- en zeevogels. Eén van de meest spectaculaire vogels die je kunt spotten op Jamaica is de pelikaan. Pelikanen zijn zeer effectieve jagers. Eerst hangen ze als een soort bommenwerpers boven het oceaanwater. Op het moment dat ze een smakelijk visje spotten, laten ze zich vervolgens als een baksteen uit de lucht vallen. De snelheden die daarbij worden bereikt, zijn enorm. De pelikaan knalt met een enorm klap op het wateroppervlakte, waarbij je denkt dat het beest te pletter valt. Iedere dag zijn de vliegkunsten van de pelikanen op Jamaica waar te nemen.