header image
 

Golfen

Er zijn maar weinig sporten die zo mondiaal zijn dan golfen. Het is een sport die in vrijwel ieder land wordt beoefend. Vroeger had het de naam elitair te zijn, maar dat is het al lang niet meer het geval. Golfen is tegenwoordig voor iedereen bereikbaar. Het aantal golfbeoefenaars is dan ook enorm. Meer dan zestig miljoen mensen. Om te kunnen golfen, heb je uiteraard ook een golfbaan nodig. Op onze aardbol zijn in de loop van de tijd tienduizenden golfbanen uit de grond gestampt. Meer dan dertigduizend zijn er inmiddels en er komen er iedere dag meer bij. Mensen die in hun vrije tijd golfen, willen dat ook vaak doen op hun vakantiebestemming. Wat is er nou leuker dan tijdens je vakantie iets te doen wat je het liefst doet, namelijk golfen. Er zijn zelfs verschillende organisaties die golfreizen naar het reggae-eiland organiseren.

Golfen in een fantastisch landschap

Vanzelfsprekend kan er op Jamaica worden gegolfd. Het eiland is er uitermate geschikt voor. Het is een eiland waar het immer mooi weer is en dat bovendien over een geweldig landschap beschikt. Op Jamaica loeit immer de passaatwind. Uiteraard is het afhankelijk waar je op het eiland bent, maar de wind is wel een factor waar je rekening mee moet houden als je aan het golfen bent, maar dat maakt het spelletje juist zo boeiend.

Het is heel erg leuk om te gaan golfen op Jamaica.

De golfbanen op Jamaica bevinden zich op fantastisch mooie plekken.

Jamaica beschikt over maar liefst twaalf verschillende golfbanen. De golfbanen op Jamaica hebben allemaal de felbegeerde championshipstatus. Sommige hotels & resorts hebben een eigen golfbaan. Ieder jaar wordt op het eiland het Johnnie Walker World Golf Championship georganiseerd, een evenement waar de topspelers van het eiland en de regio naartoe komen.

Plekken waar je kunt golfen op Jamaica

Caymanas Golf & Country Club 

Cinnamon Hill Golf Course

Constant Spring Golf Club

Half Moon Golf Club

Manchester Golf Club

Monticello Villa

Negril Hills Golf Club

Runaway Bay Golf Club

Sandals Golf & Country Club

The Tryall Club

The White Witch Golf Course

SuperClubs Golf Club