header image
 

Christiana

Christiana ligt in binnenlanden van midden Jamaica. De stad ligt in de provincie Middlesex (Middlesex County), in het district Manchester (Manchester Parish).

Ontstaan

In de 18de en 19de eeuw hebben Duitse pioniers Christiana gesticht. Christiana ligt op een hoogte van 900 meter en kent daarmee een aangenaam klimaat. In het gebied wordt veel bosbouw bedreven. In Christiana zijn verschillende bekende Jamaicanen geboren zoals de muzikant Byron Lee en de acteur Roger Cross.

Bezienswaardigheden

Christiana Bottom

Als je van natuur houdt, kun je een bezoekje brengen aan de Christiana Bottom. Het is een plaats waar zich een mooie waterval en prachtige meertjes bevinden.

Gourie Forest Reserve

Het Gourie Forest Reserve is een zeer aantrekkelijk bosgebied waar veel verschillende soorten bomen en planten groeien zoals pijnbomen en mahoniebomen. In het Gourie Forest Reserve zijn perfecte wandelpaden aangelegd die het gebied op een fraaie manier ontsluiten. Eén van de topattracties van het gebied zijn de Gourie-grotten. Als je dit natuurverschijnsel wilt gaan verkennen, is het wel verstandig om dat te doen onder de deskundige begeleiding van een gids.

Ontspanning

Winkelen

De hele week heerst er een aangename rust in het dorpje, met uitzondering van donderdag. Op donderdag is er namelijk een markt die door veel mensen wordt bezocht. Christiana is ook bekend om haar gemberproducten. Vlak in de buurt van het plaatsje ligt de Appleton-rumfabriek. Het is de moeite waard om deze fabriek te bezoeken. Jamaica staat bekend om diens rum. Eén van de bekendste rummerken van het Caribische eiland is Appleton. Appleton Estate is het bedrijf waar de rum wordt gemaakt. Het is zelfs één van de oudste bedrijven van het tropische eiland. De productie van rum door Appleton begon in 1749. Voor de productie van rum is suiker noodzakelijk. De suikerrietplantage bestond al in 1655. Dat was het jaar dat de Engelsen Jamaica afpakten van de Spanjaarden.