header image
 

Hardlopen

Heel veel Nederlanders hebben er een hobby aan om regelmatig te gaan hardlopen. Andere namen voor hardlopen zijn trimmen of joggen. Liefhebbers van deze sport zijn doorgaans niet voornemens om op hun vakantiebestemming het trimmen achterwegen te laten en waarom zouden ze ook. Het is heerlijk om gedurende je vakantie lekker hard te gaan lopen, dat geldt ook voor mensen die naar Jamaica togen om daar een mooie tijd te hebben.

Hardlopen op het strand

De stranden van Jamaica zijn fenomenaal. De mooiste stranden van het Caribische eiland zijn te vinden aan diens noord- en westkant. De kleur van deze stranden is hagelwit en de structuur heeft veel weg van poeder. Het is derhalve niet voor niets dat het leeuwendeel van de hotels & resorts van Jamaica zijn opgetrokken in het noorden en westen van het Bovenwindse Eiland.

Op het strand van Jamaica kun je fijn gaan hardlopen.

Op de schitterende stranden van Jamaica kun je heerlijk gaan wandelen of hardlopen.

Op het strand kun je uiteraard fijn je huidje bruinen of een fraaie strandwandeling maken, maar je kunt ook op het strand gaan joggen en het ‘luie zweet’ uit de lichaam gaan lopen. Hardlopen op het strand is een aparte gewaarwording, bovendien is het niet gemakkelijk. Je voeten zaken namelijk een beetje weg in het losse strandzand. Daar staat tegenover dat je niet echt hardloopschoenen nodig hebt op het Jamaicaanse strand.

Hardlopen is heel gezond

De meeste mensen bewegen veel te weinig en eten veel te veel. Resultaat? Overgewicht en obesitas. Dat is geen gezonde ontwikkeling. Overgewicht en obesitas werken namelijk allerlei ziektes in de hand. Diabetes oftewel suikerziekte is daar een voorbeeld van. Als iedereen iedere dag een stukje zou gaan joggen, zou dat een hoop ellende kunnen besparen. Hardlopen is niet alleen een prima manier om vet te verbranden, het heeft nog veel meer positieve gezondheidseffecten. Zo levert het rennen een positieve bijdrage aan het behoud van spierkracht. Naarmate je ouder wordt, verlies je helaas steeds meer spiermassa en dus ook spierkracht. Door regelmatig te bewegen, verloopt dat proces minder snel.