header image
 

Beachtennissen

Jamaica is een ideale vakantiebestemming om te gaan beachtennissen. Het behoeft uiteraard geen nadere toelichting dat als je beachtennis speelt, je over een beach (strand) moet beschikken. Nou, op het Caribische eiland struikel je over de stranden! De topstranden van Jamaica bevinden zich aan de noord- en westkant van het eiland.

Jamaica is een prima eiland om te gaan beachtennissen

De stranden van Jamaica lenen zich uitermate goed om te gaan beachtennissen.

Beachtennis zag het levenslicht in Brazilië en in de Verenigde Staten in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Iets later in de tijd kreeg de sport ook ‘voet aan strand’ in landen als Italië en Spanje. In deze Zuid-Europese landen werd het zelfs een hele grote sport. In de loop van de tijd gingen meer Europese landen voor de bijl. Dan moet je denken aan landen als Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Regels bij beachtennissen

Op de kieper beschouwd, is het het beachtennis een combinatie tussen tennissen en beachvolleyballen. Bij het beachtennissen wordt er gespeeld op een beachvolleyveld. Een beachvolleyveld heeft een lengte van 16 meter en een breedte van 8 meter. Het net hangt op een hoogte van 1,70 meter. De bal die wordt gebruikt bij beachtennis is lichter dan een tennisbal. In tegenstelling tot het ‘gewone tennis’ mag de bal bij beachtennis niet stuiten. Wat verder een verschil is met het klassieke tennis is het feit dat tijdens het serveren de bal niet gekruist hoeft te worden. De opslag mag plaatsvinden vanaf de hele breedte van de zogenaamde basislijn. Ook als het net geraakt wordt, gaat het spel gewoon door.

Toernooien van beachtennissen op Jamaica

Op Jamaica wordt voornamelijk voor de fun beachtennis gespeeld, maar daarnaast worden er in verschillende kustplaatsen ook regelmatig toernooien georganiseerd. In Montego Bay en in Negril kun je dan als toerist genieten van hogeschool beachtennis. Het is natuurlijk fantastisch om op een zonnige dag op het hagelwitte strand van het Bovenwindse Eiland te vertoeven en naar een spannende wedstrijd te gaan kijken.