header image
 

Paradise Park

Bluefield Bay droeg vroeger de naam Oristano. Bluefield Bay was voor de Spanjaarden van groot belang. Het was namelijk de plek waar de Spaanse galjoenen drinkwater en voedsel konden oppikken tijdens hun doorreis tussen moederland Spanje en de rijke koloniën in Midden- en Zuid-Amerika.

Paradise Park is een gebied waar veel verschillende soorten bomen groeien.

Paradise Park is een echt paradijs voor mensen die van bomen en planten houden. Zo zijn in het park veel kokospalmboomsoorten te spotten.

Ook toen de Engelsen de scepter over Jamaica gingen zwaaien, bleef de baai die functie behouden. Bluefield Bay was zelfs het punt waar vanuit Henry Morgan in 1671 naar Panama City zeilde om deze stad van de Spanjaarden afhandig te maken. Het westen van Bluefield Bay is aangewezen als Paradise Park. Het park heeft een oppervlakte van 1.000 hectare en wordt heel goed beschermd.

Paradise Park is een savanne

Paradise Park wordt niet vernoemd in de meeste reisgidsen. Want in de eerste plaats is het een vee- en melkveebedrijf dan eigendom is van een familie die het bedrijf al meer dan 100 jaar exploiteert. Paradise Park is een uitgestrekt 18de eeuws landgoed dat is gelegen op een tropische savanne vlak in de buurt van Negril aan de westkust van Jamaica. Een savanne die bestaat uit weelderige weiden en prachtig gekleurde bloeiende bomen en struiken. Dicht bij de Caribische Zee bevinden zich scrubland (kreupelhout), mangroven en palmbomen. In de baai mondt bovendien de Sweet River uit.

Paardrijden in Paradise Park

De beste manier om Paradise Park te verkennen, is op de rug van een paard. Je kunt met een paard een tour maken door het gebied. Deze tour heeft een duur van 1,5 uur. Het is overigens tijdens het paardrijden niet toegestaan om te gaan galopperen. Men doet er alles aan om zoveel mogelijk de rust in het park te bewaren. Je kunt ook in het park gaan wandelen. Op deze manier kun je prachtige vogels spotten en vers fruit plukken. Zo zijn de mango’s rijp gedurende de maanden mei en juni. In het park zijn op verschillende plekken picknickbankjes te vinden. Naast paardrijden en wandelen, is het leuk om te gaan zwemmen in de Sweet River en op die manier een aangename verfrissing te ondergaan. Een bezoek aan Paradise Park, is dus een bezoek aan het paradijs!