header image
 

Alligator Pond

Alligator Pond ligt aan de zuidkust van Jamaica. De vissersplaats ligt in de provincie Middlesex (Middlesex County), in het district Manchester (Manchester Parish). Alligator Pond ligt op 17 kilometer afstand van Canoe Valley.

In Alligator Pond kun je heerlijk vis eten

In Alligator Pond bevinden zich de beste visrestaurants van Jamaica. Liefhebbers van visgerechten moeten beslist een bezoekje aan het plaatsje brengen.

Als je met eigen ogen wil zien hoe het vissersbestaan eruitziet, ben je in Alligator Pond aan het juiste adres. Eén van de langste visstranden van het eiland, bevindt zich bij Alligator Pond. Het is zeer de moeite waard om daar een kijkje te nemen.

Stranden

Alligator Pond Bay

Alligator Pond Bay is een fraai strand.

Activiteiten

Wandelen

Wandelaars komen prima aan hun trekken in Alligator Pond. Op steenworp afstand van het plaatsje begint namelijk een mooi gebergte: Don Figueroa Mountains. Het is een geweldig gebied om fraaie wandelingen te maken. Het gebergte verklaart de naam Alligator Pond. Vanaf het strand van Alligator Pond bekeken, lijken de bergen namelijk op een bek van een krokodil. Eén van de plaatsjes die zich in het gebergte bevindt, is Mandeville.

Ontspanning

Eten en drinken

In Alligator Pond bevindt zich het beroemdste visrestaurant van heel Jamaica: Little Ochie Seafood Restaurant (The Little Ochie). Dit restaurant heeft een internationale reputatie. De vis die op je bordje belandt, komt uit de zee die voor Alligator Pond ligt. De tafels van het restaurant bevinden zich op het strand. Eén van de eettafels heeft zelfs de vorm van een vissersboot. Om de sfeer nog wat verder te verhogen, wordt er vaak reggae-muziek gespeeld op het strand van het restaurant. Ongeveer 5% van het bruto binnenlands product (bbp) van Jamaica is afkomstig uit de visserij. Om en nabij 8% van de gevangen zeedieren wordt geëxporteerd. Dan moet je onder andere denken aan kreeftenstaarten en schelpdieren. Het Caribische eiland telt ongeveer twintigduizend vissermannen. Deze vissersmannen maken gebruik van meer dan drieënhalfduizend vissersboten. Het leeuwendeel van deze boten is niet groot. Het eiland kent daarnaast een handjevol industriële schepen.