header image
 

Supboarden

De populariteit van verschillende sporten wisselt met de tijd. Dan is de ene sport populair en dan weer de andere sport. Op dit moment is het zogenaamde supboarden heel populair in de wereld, óók op Jamaica.

Supboarden op Jamaica is heel erg leuk.

Op Jamaica kun je gaan suppen op de Caribische Zee, maar ook op ontelbaar veel fraaie rivieren.

Als je iemand ziet supboarden, denk je in eerste instantie dat hij of zij aan het golfsurfen is. Maar als je het beter aanschouwt, zie je direct de verschillen. Iemand die aan het supboarden is, staat op zijn board en peddelt met een peddel. Iemand die aan het golfsurfen is, ligt of staat geknield op zijn board en peddelt met zijn armen.

Hawaï als bakermat van supboarden

Niet de Caribische archipel, maar Hawaï was de plaats waar supboarden het levenslicht zag. Gelukkig is het een watersport die heel gemakkelijk is om te leren. Dat kun je overigens niet zeggen van golfsurfen. Dat leer je niet in een paar tellen. De enige spelbreker van het ‘suppen’ is de wind. Dat wil zeggen als het harder waait dan windkracht 4, is het niet meer mogelijk om op een leuke manier te supboarden.

Genieten van natuur tijdens supboarden

Het grote voordeel van suppen is dat je feitelijk met twee dingen tegelijkertijd bezig bent. Aan de enige kant ben je echt aan het sporten en aan de andere kant ben je midden in de natuur. En de natuur op Jamaica is van een grootste schoonheid. Dus je bent lekker op het water en je kijkt om je heen. Zo fladderen in het luchtruim de meest kleurrijke vogels. Op Jamaica is heel veel water. Het Rastafari-eiland wordt niet alleen omspoeld door de Caribische Zee, maar het wordt ook doorkliefd met ontelbaar veel rivieren. Het is niet voor niets dat Jamaica de bijnaam ‘rivieren-eiland’ heeft. Rivieren die overigens niet alleen boven de grond verlopen, maar ook bij tijd en wijle onder de grond verdwijnen. Het is uiteraard heel erg aantrekkelijk om op de rivieren van Jamaica te gaan suppen.