header image
 

Fauna

Jamaica kent een rijke fauna. Op het Caribische eiland leven zelfs verschillende diersoorten die alleen maar op Jamaica voorkomen en dus endemisch zijn.

Krabben zijn onderdeel van de fauna op Jamaica.

Op de prachtige stranden van Jamaica kun je mooie krabben spotten in het hagelwitte zand.

Landzoogdieren

Het aantal landzoogdiersoorten op Jamaica is beperkt. Dat heeft er voor een groot deel mee te maken dat Jamaica een eiland is. Toen de landzoogdieren tot ontwikkeling kwamen en zich over moedertje aarde gingen verspreiden, was Jamaica al omsingeld door het water van de Caribische Zee.

Lees verder …

Zeezoogdieren

In tegenstelling tot landzoogdieren, zijn er veel zeezoogdieren te spotten in de oceaan die Jamaica omringd. Het is niet moeilijk om daar een glimp van op te vangen. Als je bijvoorbeeld met een bootje de oceaan op vaart, veroorzaak je boeggolven. Du moment er boeggolven zijn, bestaat er ook een kans dat er zich dolfijnen gaan melden bij het bootje. Dolfijnen vinden het namelijk geweldig om het de boeggolven te gaan duelleren.

Lees verder …

De fauna van Jamaica is overweldigend. Een van de mooiste zeezoogdieren is de dolfijn.

Als je wilde dolfijnen wilt spotten, moet je naar Jamaica gaan. In het zeewater dat het Caribische eiland omspoelt, zijn ze iedere dag te zien.

Vogels

Doorgewinterde vogelaars reizen de hele wereld over om hun geliefde vogels te kunnen spotten. In dat kader is Jamaica helemaal geen verkeerde keuze. Het Caribische eiland is behoorlijk groot en kent een divers landschap. Aan de kust melden zich andere vogels dan in de binnenlanden van Jamaica. Het eiland is zelfs nog in het bezit van oorspronkelijk oerwoud. De meeste vogelsoorten van Jamaica zijn te vinden aan de oostkant van het eiland.

Lees verder …

Reptielen

De absolute koning van de Jamaicaanse reptielen, vormt de spitssnuitkrokodil. Dit majestueuze beest leeft in de moerassen van het Bob Marley-eiland. Het is overigens nog een godswonder dat de spitssnuitkrokodil nog op het eiland valt te bewonderen. In het verleden werd het beest namelijk fel bejaagd om diens huid en vlees. Vandaag de dag hoeft de spitssnuitkrokodil op Jamaica niet meer te vrezen, het beest wordt zwaar beschermd.

Lees verder …

Amfibieën

Lees verder …

Vissen

Lees verder …

Weekdieren

Lees verder …

Insecten

Lees verder …

Koraal

Lees verder …