header image
 

Onderwaterwandelen

Jamaica is wereldberoemd om diens poederachtige stranden en unieke sfeer. Maar ook de onderwaterwereld van het Caribische eiland is er een om door een ringetje te halen. Er zijn verschillende manieren om van deze onderwaterwereld te genieten. Je kunt gaan snorkelen of je kunt gaan duiken. Helaas zijn er mensen die een beetje angst hebben en die niet durven te gaan snorkelen of duiken. Gelukkig is er voor hen een mooie oplossing! Zij kunnen een onderwaterwandeling gaan maken: Sea Trek Underwater Helmet Walk. Onderwaterwandelen, geweldig!

Veilig onderwaterwandelen

Het idee achter de Sea Trek Underwater Helmet Walk is dat je met een speciale helm op de bodem van de Caribische Zee kunt gaan wandelen. De helm is verbonden met een speciale slang. Middels deze slang wordt de wandelaar van zuurstof voorzien.

Op Jamaica zijn volop zeepaardjes te spotten.

Op de zeebodem van Jamaica leven de mooiste dieren waaronder zeepaardjes.

Als je deelneemt aan de Sea Trek Underwater Helmet Walk, maak je op een hele unieke manier kennis met de onderwaterwereld van Jamaica. Doorgaans gaan twaalf wandelaars tegelijkertijd aan het werk. Om het een veilige onderneming te maken, zijn er immer twee veiligheidsmedewerkers onder water.

Minimale leeftijd om te gaan onderwaterwandelen

Het aantrekkelijke van de Sea Trek Underwater Helmet Walk is dat er geen duikervaring van de deelnemers wordt vereist. Het is zelfs niet noodzakelijk dat de deelnemers kunnen zwemmen. Er zijn wel een paar andere voorwaarden om mee te mogen doen. Zo moet je minimaal 8 jaar oud zijn en moet je in staat zijn om op een ladder te kunnen klimmen en weer af te dalen onder het water. De duur van de onderwatertocht is ongeveer 25 minuten.

Op Jamaica zijn er verschillende plaatsen waar je kunt deelnemen aan de Sea Trek Underwater Helmet Walk. Op alle plekken moet je eerst een stukje varen vooraleer je bij een ponton terecht komt waar alle spullen aanwezig zijn voor de onderwaterwandeling zoals duikhelmen en duikschoenen. Op de bodem van de oceaan van Jamaica is een parcours uitgestippeld van ongeveer 90 meter lang. Het parcours ligt op een diepte van om en nabij 6 meter. Mensen die dit avontuur willen aangaan, kunnen zich het beste richten op de recepties van de hotels waar zij verblijven.