header image
 

Treasure Beach

Treasure Beach ligt aan zuidwestkust van Jamaica. Treasure Beach ligt in de provincie Cornwall (Cornwall County), in het district Saint Elizabeth (Saint Elizabeth Parish).

Op het strand van Treasure Beach kun je rastafari's zien.

Iedereen die aan Jamaica denkt, denkt aan de rastafari’s. Op het strand van Treasure Beach kun je ze onder andere ontmoeten.

Ontstaan

Treasure Beach is een kustgebied waar al sinds mensenheugenis gevist wordt. Als je authentieke Jamaicaanse vissers aan het werk wilt zien, is dit de plek waar je moet zijn. Het valt op dat veel bewoners van Treasure Beach in het bezit zijn van blauwe ogen. Dat verraadt hun Schotse afkomst. Het verhaal gaat dat in de 18de eeuw voor de kust van Treasure Beach, Schotse zeevaarders er schipbreuk leden en er vervolgens een bestaan opbouwden. Er zijn ook mensen die denken dat het geen schotten, maar Duitsers waren.

Treasure Beach bestaat uit verschillende idyllische baaien en oogverblindende stranden. Het is absoluut het mooiste deel van het zuiden van Jamaica. Het contrast met de stranden van de noordkust van Jamaica is groot. Het massatoerisme speelt zich af aan de noordkant van het eiland. Aan de zuidkust, en die dus ook van Treasure Beach, zul je niet veel toeristen treffen. Het is dus echt een gebied voor rustzoekers en natuurliefhebbers. De stranden van Treasure Beach liggen aan drie baaien.

Stranden

Billy’s Bay

Calasbash Bay, Calabash Beach

Frenchman’s Bay, Frenchman’s Beach

Great Bay Beach

Great Pedro Bay

Jack Spratt Beach

Bezienswaardigheden

Malvern

Eén van de mooiste plaatsjes binnen het gebied is Malvern. Malvern ligt op een hoogte van meer dan 700 meter.

Lover’s Leap

Vlak in de buurt van Treasure Beach ligt aan de kust Lover’s Leap. Lover’s Leap is één van de mooiste plekken op het eiland. Rotsformaties (uitlopers van de Santa Cruz Mountains) stijgen meer dan 600 meter uit de zee omhoog. In combinatie met het omringende, betoverende landschap levert dat prachtig plaatjes op. Men zegt dat een verliefde slaaf en slavin zich bij Lover’s Leap in het kolkende zeewater lieten storten, omdat het hen verboden werd om elkaar nog vaker te zien.