header image
 

Parachutespringen

De mooie stranden en de heldere, warme Caribische Zee zijn de belangrijkste redenen waarom de meeste mensen een bezoek brengen aan Jamaica. Op het eiland zijn feitelijk twee soorten stranden aanwezig. De stranden die in trek zijn bij voornamelijk jonge mensen. Dit zijn stranden waar de jeugd zich verzamelt en vermaakt. Daarnaast is het eiland in het bezit van sprookjes-achtige binnenbaaien en lagunes. Deze stranden zijn veel meer in trek bij gezinnen met jonge kinderen. Uiteraard is het één groot feest om te gaan recreëren op de stranden van het Bob Marley-eiland, maar het is nog leuker om het eiland vanuit de lucht te bekijken. En dat kan ook op Jamaica. Je kunt op het eiland meevliegen met een sportvliegtuigje. Dit kun je doen voor het maken van een rondvlucht, maar je kunt ook aan boord stappen voor het maken van een parachutesprong. Parachutespringen dus!

Parachutespringen vanaf 3.000 kilometer hoogte

De vliegtuigen waarmee gevlogen wordt voor parachutesprongen, zijn speciaal geprepareerde vliegtuigen. Om een parachutesprong te maken, moet het vliegtuig klimmen naar een hoogte van ruim 3.000 kilometer. Om tot zo’n hoogte te geraken, is het vliegtuig ruim 25 minuten onderweg. Het behoeft uiteraard verder geen uitleg dat het uitzicht op zo’n hoogte geweldig is. Er zijn dan verschillende delen van het Jamaicaanse landschap goed waar te nemen. Uiteraard zijn er ook mensen die het een beetje spannend vinden om uit een vliegtuig te springen. Maar voor hen is het mogelijk om te kiezen voor een tandemsprong. Een tandemsprong is ideaal. Je bent veilig aan een instructeur verbonden en bovendien hoef je geen lessen te nemen.

Parachutespringen is heel leuk op Jamaica.

Als je het landschap van Jamaica goed wilt bekijken, moet je gaan parachutespringen op het eiland.

Mensen die graag een parachutesprong willen gaan maken op Jamaica, kunnen zich het beste wenden tot de receptie van het hotel waar zij verblijven. Deze mensen hebben doorgaans veel kennis van de activiteiten die je op het eiland kunt ontplooien.