header image
 

Front Hill Beach Park and Wildlife Sanctuary

Aan de rustige zuidkust van Jamaica bevindt zich het Front Hill Beach Park and Wildlife Sanctuary (Front Hill Beach Park en Front Hill Wildlife Sanctuary). Het Front Hill Beach Park and Wildlife Sanctuary ligt op de grens van de districten Westmoreland en Saint Elizabeth in de provincie Cornwall.

Front Hill Beach Park

Het Front Hill Beach Park, is een zogenaamd strandpark en bestaat uit twee prachtige stranden die bedekt zijn met poederachtig zand. De twee stranden staan met elkaar in verbinding middels een fraai pad. Het gebied is eigendom van de Petroleum Company van Jamaica. Het strand wordt op een mooie manier afgebakend door een koraalrif; één van de meest onaangetaste koraalriffen van het Bob Marley-eiland, een rif dat bomvol zit met allerlei kleurrijke zeebewoners. Het is dus een gebied waar je heerlijk kunt zwemmen, vissen, snorkelen en duiken.

Het is zeker de moeite om op Jamaica het Front Hill Beach Park and Wildlife Sanctuary te gaan bekijken.

Het Front Hill Beach Park and Wildlife Sanctuary beschikt over een schitterend koraalrif waar duikers de mooiste foto’s en films kunnen maken.

Met een beetje geluk zul je er dolfijnen spotten. Het strand wordt ook door zeeschildpadden gebruikt om hun eitjes af te zetten. Het is ook dé locatie op Jamaica waar je met paarden in de zee kunt gaan zwemmen. Bij het Front Hill Beach Park zijn alle faciliteiten voor toeristen aanwezig zoals een hotel, café, beachbar, picknicktafels, et cetera. Vlak in de buurt van het Front Hill Beach Park ligt één van de bekendste én mooiste rivieren van het Caribische eiland; Black River. Deze rivier kronkelt door het fraaie landschap heen. De Black River en diens wonderschone omgeving kun je beter leren kennen door het maken van een vlottocht. Het is een omgeving die beroemd is om diens prachtige bamboebossen.

Front Hill Wildlife Sanctuary

Aan het Front Hill Beach Park grenst het Front Hill Wildlife Sanctuary. Het Front Hill Wildlife Sanctuary is alleen te bezoeken onder begeleiding van een gids. Een bezoek aan dit wildreservaat is zeer de moeite waard. Op deze manier kun je namelijk kennismaken met het unieke moeras- en kustgebied van Jamaica. In het moerasgebied groeien unieke planten en leven bovendien een paar honderd krokodillen. Unieke krokodillen waar men heel zuinig op is! Het wildreservaat is ook een hotspot voor mensen die van vogels houden. De sporen van vogels zijn overal terug te vinden. Het beste moment om de gevleugelde vrienden te spotten, is als het gaat schemeren. Rond dat tijdstip worden er veel vogelsoorten actief en daardoor waarneembaar voor liefhebbers.

Eén van de meer intrigerende vogels die er te spotten valt, is de bruine pelikaan. Het is zeer de moeite waard om te kijken hoe deze vogels op vissen jagen; ze laten zich dan als bakstenen uit de lucht vallen en storten vervolgens op het wateroppervlakte; de prooivissen zijn dan in een kansloze positie. Op steenworp afstand van het Front Hill Beach Park ligt Whitehouse. In dit vissersdorpje draait alles om vis. De vis die daar aan land wordt gebracht, wordt ook verhandeld op de plaatselijke vismarkt. Het is zeer aanbevelenswaardig om deze vismarkt te bezoeken. De meest exotische vissoorten zijn dan te aanschouwen, een lust voor het oog!