header image
 

Wandelen

Als je van wandelen houdt, is Jamaica een ideale vakantiebestemming om naartoe te togen. Het meest voor hand liggend liggend zijn de strandwandelingen die je op het Rastafari-eiland kunt maken. De stranden van Jamaica hebben een zeer grote schoonheid. Daarnaast zijn de stranden op het eiland ook heel erg divers. Dit varieert van parelwitte Bounty-stranden tot betoverde groene lagunes. Wat verder heel bijzonder en uniek is aan sommige stranden is dat er rivieren op uitmonden.

Het is heel erg leuk om op het strand van Jamaica te gaan wandelen.

Wandelen op het strand is een fantastische ervaring, zeker gedurende een zonsondergang.

Dit is een bijzonder spectaculair fenomeen. Het is zelfs mogelijk om tegen de rivierstroom op te lopen. Jamaica staat bekend om diens vele rivieren en heeft zelfs als bijnaam rivieren-eiland. Een naam die door de oorspronkelijke bewoners aan het eiland is gegeven. De oorspronkelijke bewoners van het eiland waren de indianen. Naast strandwandelingen kunnen er nog veel meer aantrekkelijke wandelingen op Jamaica worden gemaakt. Een groot deel van het eiland heeft een prachtige vegetatie zoals tropisch regenwouden. Het hoeft verder geen betoog dat daar hele mooie wandelingen zijn te maken.

Wandelen in de zon

Als je gaat wandelen op Jamaica is het wel van belang om goed voorbereid op pad te gaan. De zon is namelijk niet alleen maar een vriend voor de mensheid, maar kan ook een geduchte tegenstander zijn. Als je jezelf niet goed prepareert, kunnen er problemen ontstaan. Zo moet je jezelf goed insmeren vooraleer je jezelf blootstelt aan de zon. Daarnaast is het ook heel erg belangrijk om voldoende te drinken als je de zon ingaat. Als je dat niet doet, kun je uitdrogen en kun je een vervelende zonnesteek oplopen.

Gebieden om te wandelen

Op Jamaica zijn geen wandelkaarten te koop met alle paden daarin beschreven. Derhalve is het verstandig om met een gids op pad te gaan. Zij kunnen je meenemen met meerdaagse trektochten. De Blue Mountains lenen zich uitstekend voor mooie wandelingen. In de Blue Mountains worden steeds meer wandelroutes uitgezet. Doorgaans wordt er gebruik gemaakt van paden die al honderden jaren door de plaatselijke bevolking werden gebruikt voor het transport per ezel. Ook in Portland, Trelawny, St. James en Westmoreland kun je heerlijke wandelingen maken.