header image
 

Parasailing

Het ware mekka oftewel utopia voor de doorgewinterde watersportliefhebbers vormt Jamaica. Uiteraard zijn er verschillende manieren om te watersporten op het zonovergoten eiland; je kunt boven het water vliegen, je kunt op het water zijn en je kunt onder het water bivakkeren. Eén van de opwindendste en leukste dingen die je boven de Caribische Zee kunt uitoefenen, is parasailing.

Parasailing is leuk om te doen op Jamaica.

Je kunt ook met twee personen tegelijkertijd gaan parasailen. Dat is nog leuker om te doen.

Parasailing is een soort van parachutespringen aan een lijn. Als je voornemens bent om te gaan parasailen, word je eerst in een stevig harnas gegespt waarna je middels een lange lijn achter een snelle boot de lucht wordt ingetrokken.

Parasailing in het paradijs

Het hoeft verder geen betoog dat parasailing super avontuurlijk en spannend is. Het is een sport/bezigheid voor adrenaline-junks. Op Jamaica zijn heel veel watersportbedrijven aanwezig die parasailing aanbieden aan toeristen. De speedboten die de combinatie voorttrekken, zijn heel bijzonder. Naast het feit dat ze heel veel power hebben, hebben ze ook een speciaal achterdek. Het achterdek is de plaats waar uiteindelijk de parasailer het luchtruim kiest.

Tijdens parasailing zeeschildpadden spotten

Doordat een parasailer honderden meter de lucht in wordt getrokken, is het uitzicht uiteraard heel erg mooi. Vanaf grote hoogte kun je de Caribische Zee fraai en nauwkeurig bestuderen. En er gebeurt van alles in de Caribische Zee. Doordat sommige zeedieren bij tijd en wijle naar lucht moeten happen, moeten zij zich aan het wateroppervlakte van de zee melden. Daardoor ontstaat er een unieke kans voor mensen om ze te spotten. Hierbij moet je dan denken aan dolfijnen en zeeschildpadden. Wat ook heel bijzonder aan parasailing is, is uiteraard het feit dat je met de vogels meevliegt. Als je weer met de beide voetjes aan wal staat, is de voldoening uiteraard heel erg groot. Het is dan fijn om naar het hotel te togen en lekker te gaan genieten van een mooie maaltijd. In het leeuwendeel van de hotels & resorts op Jamaica kun je genieten van lekkere gerechten.