header image
 

Varen met bananenboot

Op Jamaica zijn de watersportmogelijkheden schier oneindig. Aan de lijst van sporten die je op het water van het rum-eiland kunt beoefenen, komt derhalve geen einde. Bovenaan staat natuurlijk het zwemmen in de zee. Een Caribische Zee die in het bezit is van de meest prachtige kleuren die je maar kunt bedenken en die bovendien van een zalige temperatuur is. Wat ook heel erg leuk is om te doen, is om te varen met bananenboot.

Varen met bananenboot is fun

Als je deelneemt aan een bananenboottocht giert de adrenaline door je bloedvaten heen. Wat is het geval? Je gaat op een banaanvormige plastic boot zitten die achter een razendsnelle speedboot wordt gehangen. Vervolgens geeft de speedboot vol gas en de bananenboot wordt met een rotvaart achter de speedboot aangetrokken. De kunst is dan om niet van de bananenboot af te tuimelen! Op de kieper beschouwd, ben je feitelijk bezig met een soort van waterrodeo!

Varen met bananenboot is ook zwemmen

Als het toch mis gaat en je valt van de bananenboot in het water, stopt de speedboot en word je aan boord getakeld en kan het spektakel zijn doorgang weer vinden. Om veiligheidsredenen wordt iedereen verplicht om een zwemvest aan te doen. Natuurlijk is het helemaal niet erg om in het water te vallen, dat is juist fun!

Varen met een bananenboot is heel erg leuk om te doen op Jamaica.

Varen met een bananenboot op de Caribische Zee is pure fun voor jong en oud.

Het is niet zo dat de bananenboot doorlopend vol gas geeft. Er zitten ook stukken bij waar veel rustigers wordt gevaren. Op die momenten is het voor de deelnemers mogelijk om vanaf het water de kustlijn van Jamaica goed te bekijken. Een kust die gezegend is met de mooiste stranden, kliffen en lagunes. Langs de kust van Jamaica zul je ook veel dure huizen spotten. De ‘rich and famous’ van de wereld weten het Bob Marley-eiland namelijk heel gemakkelijk te vinden. Zo hebben veel mensen uit Engeland een tweede woning op het Bovenwindse Eiland. Dit heeft uiteraard te maken met het koloniale verleden tussen de beide landen.