header image
 

Fietsen

Als je wilt gaan fietsen op ‘Island in the Sun’ is dat totaal geen probleem. Jamaica is een groot eiland. Ongeveer twee keer zo groot als de provincie Gelderland. Dus er zijn meer dan voldoende wegen waar je mooie fietstochten kunt maken. Het eerste wat natuurlijk opvalt, is dat op het Caribisch eiland aan de linkerkant van de weg wordt gereden en dus ook gefietst. Dit stamt nog uit de tijd dat Jamaica een Engelse kolonie was. Natuurlijk is dat in het begin wel een beetje wennen, maar uiteindelijk went het wel weer snel.

Draag een helm als je gaat fietsen

Het spreekt voor zich dat als je op Jamaica gaat fietsen, dat de fiets in een goede staat moet verkeren. Met name de remmen van de ijzeren ros moeten pico bello in orde zijn. Het is niet verplicht op Jamaica om een helm te dragen tijdens het besturen van een fiets, maar iedereen zal begrijpen dat dat wel heel erg veilig is.

Fietsen op Jamaica is heel leuk.

Heerlijk langs het strand fietsen en een fantastische zonsondergang beleven.

Bovendien, als je een helm draagt, heeft dat nog een ander heel groot voordeel. Je omzeilt daar namelijk een uiterst vervelende zonnesteek mee. Op Jamaica straalt de hele dag de zon. Dát is uiteraard de reden dat het leeuwendeel van de bezoekers aan het eiland juist Jamaica wil bezoeken. Maar de zon is niet per definitie immer de vriend van de mens.

Drink voldoende water als je gaat fietsen

Het is dus belangrijk om de hele dag voldoende vocht op te nemen en te voorkomen dat de zon op je hoofd beukt. Dat laatste kan dus worden opgelost door het dragen van een fietshelm of door het dragen van een ander hoofddeksel. Wanneer is de zon op Jamaica op z’n krachtigst? Tussen 12.00 en 16.00 uur vuurt de koperen ploert zijn meest krachtige stralen op het Caribische eiland af. Het is derhalve niet verstandig om gedurende deze periode hele inspannende dingen te doen. Dus ook niet te gaan fietsen. Fietsen worden op veel plaatsen te huur aangeboden. Daarnaast kun je bij veel hotels & resorts fietsen huren of lenen.