header image
 

Waterfietsen

Er zijn heel veel verschillende manieren om jezelf voort te bewegen op het water. Het meest voor de hand liggend is om aan boord te stappen van een bootje. Het aantal typen bootjes is uiteraard heel erg groot. Dat varieert van zeilschepen tot aan speedboten. Er zijn ook manieren van voortbeweging op het water die meer moeite kosten. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan waterfietsen. Mensen die gaan waterfietsen, zijn heel sportief bezig en hebben bovendien heel veel plezier met elkaar. Dus je slaat twee vliegen in één klap! Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om in de wateren van Jamaica te waterfietsen. Het water heeft zo’n lekkere temperatuur en betoverende kleuren.

Zeedieren spotten tijdens waterfietsen

Als je aan het waterfietsen bent, bestaat er een grote kans dat je oog in oog komt te staan met bijzondere zeedieren die in de Caribische Zee leven. Eén van die diersoorten die veel indruk bij de mens achterlaat, is de dolfijn. Dolfijnen zijn zeezoogdieren die zich bij tijd en wijle aan het wateroppervlakte moeten melden om aan zuurstof te geraken. Door deze behoefte is het voor mensen mogelijk om ze te spotten. Wat dolfijnen ook heel prettig vinden om te doen, is het duelleren met de golven die veroorzaakt worden door schepen en boten.

Waterfietsen in de wateren van Jamaica is heel erg leuk.

Als je gaat waterfietsen in de wateren van Jamaica kun je enerzijds genieten van de natuur en ben je anderzijds sportief bezig.

Een andere diersoort die je tijdens het waterfietsen tegen kunt komen op het water is de zeeschildpad. Evenals dolfijnen moeten zeeschildpadden zich ook aan het wateroppervlakte melden om naar adem te happen waardoor deze prehistorische dieren ook weer voor mensen zichtbaar worden. Tegenwoordig worden de zeeschildpadden op het Rastafari-eiland beschermd en kunnen ze een zorgeloos leven leiden in de wateren die Jamaica omspoelen. Vroeger was dat wel anders. Toen werd er flink op ze gejaagd voor het vlees (schildpaddensoep) en hun pantser (souvenir). Als die jacht was doorgegaan waren er waarschijnlijk geen zeeschildpadden meer geweest