header image
 

Media

Uiteraard zijn alle vormen van media op Jamaica vertegenwoordigd. Dan moet je denken aan kranten, tijdschriften, nieuwswebsites en televisie- en radiozenders.

media jamaica

Op veel plaatsen zie je in het mooie Jamaicaanse landschap torenhoge radiomasten opduiken.

Kranten

Op Jamaica worden verschillende kranten uitgegeven. Sommige kranten verschijnen dagelijks.

Daily Star

Jamaica Gleaner

The Daily Gleaner (The Gleaner) is de grootste en oudste krant van het Caribische eiland. De krant komt zes ochtenden per week uit. De eerste editie zag het levenslicht in 1834, toen nog als weekblad. Gleaner Company is de uitgeversmaatschappij die achter de krant zit. Zij bezitten naast The Daily Gleaner twee andere kranten. Dit zijn The Sunday Gleaner en The Star. The Sunday Gleaner is een krant die, zoals de naam al doet vermoeden, iedere zondag wordt uitgegeven. The Star daarentegen is een tabloid die des avonds wordt uitgegeven. The Star komt ook uit in de Verenigde Staten, Canada en in het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn namelijk landen waar veel Jamaicanen naartoe geëmigreerd zijn.

Jamaica Herald

Jamaica Information Service

De Jamaica Information Service (JIS) is een krant waarin informatie valt te lezen over het laatste nieuws van de Jamaicaanse overheid.

Jamaica Observer

De Jamaica Observer is een krant die iedere dag uitkomt. De eigenaar van de krant is Butch Stewart. Hij zette de krant in 1993 in markt om de concurrentie aan te gaan met de grootste en oudste krant van Jamaica, The Daily Gleaner. De krant startte als een weekkrant, maar verschijnt vanaf december 1994 iedere dag.

Jamaica Star

Vacatinoner

De Vacatinoner is een krant die wordt uitgegeven in de toeristische gebieden van Jamaica.

Western Mirror

De Western Mirror is een krant die wordt uitgegeven in de toeristische gebieden van Jamaica.

Televisie

In de Jamaicaanse hotels & resorts zijn alle internationale tv-zenders te ontvangen.

Radio

Op Jamaica zijn verschillende radiozenders te beluisteren; KLAS, Radio Waves, IRIE, FAME, Radio Jamaica en JBC zijn daar een paar voorbeelden van.