header image
 

Zeilen

Zeilen is een fantastische sport in de contreien van Jamaica. Jamaica is een eiland dat in de Caribische Zee ligt en beschikt dus veel bezeilbaar water. Water dat bovendien van een heerlijke temperatuur is en extreem helder. Het belangrijkste om te kunnen zeilen, is uiteraard de aanwezigheid van voldoende wind. Ook daaraan is op Jamaica geen gebrek; op het rum-eiland staat doorgaans een betrouwbare en constante wind.

Zeilen naar Jamaica

Het is uiteraard mogelijk om vanuit Nederland de oversteek te maken naar Jamaica middels een zeilboot. Dit is alleen maar mogelijk als je over de juiste boot en ervaring beschikt, anders wordt het een gevaarlijke onderneming. Maar voor zeezeilers met een oceaanwaardig schip en de nodige brevetten is het een geweldig avontuur.

Op Jamaica kun je prima zeilen.

Zeilen over de Caribische Zee terwijl de tropenzon ondergaat is natuurlijk fantastisch.

Als je dat toch een brug te ver vindt, kun je uiteraard ook een zeilboot op Jamaica huren en in de wateren die het eiland omspoelen, gaan zeilen. Mensen die niet kunnen zeilen, kunnen eventueel ook zeillessen nemen op Jamaica. Daarnaast kun je aanboord stappen van georganiseerde zeiltripjes. Als je aan dit soort zeiltochten deelneemt, kom je langs de mooiste plekken voor de kust van het eiland.

Dolfijnen spotten tijdens het zeilen

Vaak ben je op zee niet alleen. Naast het feit dat er nog veel meer waterrecreanten aanwezig zijn, zijn er ook heel veel zeedieren te spotten die in, op of boven het oceaanwater leven. Dolfijnen bijvoorbeeld. De kans is vrij groot dat dolfijnen zich melden bij de zeilboot. Dolfijnen vinden het namelijk heel erg leuk om te spelen met de golven die een zeilboot veroorzaakt in het water. Als dolfijnen boven het water uitspringen, heeft dat twee redenen. Op de eerste plaats is een manier waarop ze met elkaar communiceren en op de tweede plaats is het gewoon speels gedrag. Zeilboten zijn nooit heel ver weg op Jamaica. Heel veel hotels & resorts op Jamaica hebben namelijk een eigen strand waarop zeilboten klaarliggen voor de gasten van de hotels & resorts.