header image
 

Kajakken

Als je van watersport houdt, is Jamaica een regelrechte topbestemming. Jamaica is uiteraard een eiland en eilanden worden vanzelfsprekend door zeewater omspoeld. Daarnaast wordt het reggae-eiland ook doorkliefd met oneindig veel riviertjes en meertjes. Dat zijn allemaal potentiële plekken om lekker te gaan watersporten. Kajakken is één van de leukste watersporten die je op het Rastafari-eiland kunt beoefenen. Kajakken is feitelijk een unieke bezigheid; enerzijds ben je lekker aan het sporten en anderzijds ben je midden in de natuur en kun je bovendien Jamaica vanaf het water bekijken.

Als je op vakantie gaat naar Jamaica, moet je beslist gaan kajakken.

Kajakken op de Caribische Zee die Jamaica omspoelt, is een fantastische ervaring.

Het is een valkuil om kajakken te verwarren met kanoën. Mensen gebruiken te pas en te onpas deze twee begrippen door elkaar heen. Het verschil tussen de twee heeft te maken met het dek en met de peddel. Kajaks hebben een gesloten dek en kano’s daarentegen hebben een open dek. Kajakkers maken gebruik van een dubbelbladige peddel en kanoërs maken gebruik van een enkelbladige peddel. De meeste mensen hebben geen notie van de verschillen, maar het maakt ook helemaal niets uit.

Dolfijnen spotten tijdens het kajakken

Als je op Jamaica een kajak wilt gaan huren, kun je jezelf wenden tot een watersportbedrijf en kun je zelf het water opgaan. Als je liever begeleid wilt worden, kun je meegaan met een kajaktour. Als je met een gids op pad gaat, heeft dat uiteraard heel veel voordelen, zij kennen de mooiste plekjes op het water. Als je aan het kajakken bent op Jamaica ga je heel veel zeebewoners tegenkomen. Zeeschildpadden bijvoorbeeld. Zeeschildpadden zijn reptielen en hebben derhalve longen waardoor ze af en toe naar het wateroppervlakte moeten zwemmen. Op zo’n moment worden ze zichtbaar voor mensen. Dolfijnen zijn ook dieren die vrijwel iedere dag worden gespot op Jamaica. Dolfijnen zijn zeezoogdieren die van nature heel erg nieuwsgierig zijn en derhalve zich kunnen tonen aan mensen die aan het varen zijn met een kajak.