header image
 

Freediven

De mens is gebouwd om te kunnen leven op het land. Op het moment dat mensen onder het water komen, ontstaan er problemen. Om onder water te kunnen overleven, zijn namelijk kieuwen noodzakelijk. Als mensen onder water proberen naar adem te happen, zal heel snel het leven uit het lichaam treden. Maar er zijn toch mensen die zich heel erg voelen aangetrokken tot de onderwaterwereld. Er zijn verschillende manieren om van de onderwaterwereld te genieten. Je kunt een eenvoudig snorkelsetje aanschaffen en de kleurrijke onderwaterwereld gaan bezoeken. Je kunt natuurlijk ook een stukje verder gaan. Als je een persluchtfles op je rug bindt, kun je een hele lange tijd onder water blijven. Je gaat dan duiken. Echter de meest spectaculaire manier om onder water te blijven, is om je adem in te houden. Je gaat dan freediven!

Freediven kan iedereen

Er zijn mensen die daar een grote liefhebberij in hebben. Zij proberen om zolang mogelijk de adem in te houden. Al duizenden jaren houden mensen hun adem in als zij onder water komen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de parelvissers in Azië en voor de sponsduikers die in het zuiden van Europa aan het werk waren.

Het is leuk om op Jamaica te gaan freediven

Freediven is een spectaculaire watersport die op Jamaica prima is te beoefenen.

Zij moesten met slechts één ademteug proberen om de kostbaarheden op een diepte van tientallen meters boven het water zien te krijgen! Iedereen die uit een soort hobby of liefhebberij met één ademteug zo lang mogelijk onder water probeert te blijven, is aan het freediven.

Freediven op Jamaica

Het is een sport die de laatste jaren enorm populair is geworden. Het is ook een sport die op Jamaica kan worden beoefend. Het reggae-eiland wordt omspoeld met het helderste water, hetgeen de sport zeer aantrekkelijk maakt om uit te oefenen. Overdag lekker freediven en des avonds fijn vertoeven in een mooi resort. Jamaica ligt in het noorden van de zogenaamde Caribische archipel. Deze noordelijk gelegen eilanden worden de Bovenwindse Eilanden genoemd. Andere Bovenwindse Eilanden zijn Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.