header image
 

Sasy

Als je aan Jamaica denkt, denk je aan oogverblindende stranden en een relaxte sfeer. Heel veel mensen togen om die redenen naar het Caribische eiland toe. Maar daarnaast heeft Jamaica nog veel meer te bieden. Zo is het in het bezit van een overweldigende natuur. Dan praten we over een natuur boven en onder water. De onderwaterwereld van Jamaica is verschrikkelijk mooi. Het is zeker de moeite waard om daar kennis van te nemen. Dat kan uiteraard op verschillende manieren. Je kunt gaan snorkelen (waaronder SASY) of gaan sportduiken.

Sasy is een leuke manier om het rif te ontdekken van Jamaica.

Zeeschildpadden zijn prehistorische reptielen die volop te spotten zijn in de wateren van Jamaica.

Het nadeel van de laatste optie is dat daar veel bij komt kijken. Het is feitelijk niet verantwoord om zonder opleiding te gaan sportduiken. Als je gaat snorkelen, heb je uiteraard geen opleiding nodig. Iedereen kan een snorkel en twee vinnen kopen of huren om vervolgens het heldere water dat Jamaica omspoelt te gaan betreden.

SASY via een mini-duikflesje

Echter, voor sommige kinderen blijft het toch een beetje spannend om het oceaanwater te betreden. Zij hebben daar wat angst voor. Dat is toch een beetje jammer. Het zou voor hen ook heel erg leuk zijn om de wonderbaarlijke onderwaterwereld van het Rastafari-eiland te kunnen ontdekken. Het zogenaamde SASY (Supplied Air Snorkeling for Youth) is daar een mooie oplossing voor. Kinderen kunnen dan gaan snorkelen en zijn toch veilig. Dit komt omdat ze op hun rug een soort mini-duikflesje met zich meetorsen. Op deze manier hoeven zij zich geen zorgen te maken dat ze zonder lucht komen te zitten en zich derhalve helemaal kunnen focussen op de mooie onderwaterwereld van Jamaica.

Watersportcentra die SASY aanbieden

Op Jamaica zijn verschillende watersportcentra die SASY aanbieden. De meest toeristische gebieden van Jamaica bevinden zich aan de noord- en oostkant van het eiland. Dit zijn ook de gebieden waar de meeste hotels & resorts zijn opgetrokken. In deze gebieden zijn ontelbaar veel watersportcentra te vinden.