header image
 

Excursies

Het is natuurlijk heel erg aantrekkelijk om op Jamaica aan excursies deel te nemen. De meest eenvoudige manier om dat te regelen, is in het hotel of resort waarin je verblijft. Maar ook op de straten van Jamaica zul je worden aangesproken door verkopers die je verschillende excursies zullen aanbieden. Probeer hierbij wel op je hoede te zijn.

Excursies naar de Blue Mountains

De Blue Mountains liggen in het oosten van Jamaica. Het is een prachtig bergachtig gebied. In de Blue Mountains liggen ook de hoogste bergen van het Bob Marley-eiland. Het is zeer de moeite waard om het gebied met een huurauto te gaan verkennen. Misschien is het verstandig om een huurauto met een chauffeur te regelen om de Blue Mountains te doorklieven. Chauffeurs kennen het gebied op hun duimpje en leiden je naar de beste plekken.

Excursies naar het Bob Marley Mausoleum

Iedereen die aan Jamaica denkt, denkt aan Bob Marley. De reggae-legende die de wereld veroverde, maar helaas veel te vroeg zijn laatste adem uitblies. Geveld door kanker. Heel veel toeristen willen de laatste rustplaats van Marley bezoeken en komen dan uit in het dorpje Nine Mile.

Het is zeer de moeite waard om op Jamaica deel te nemen aan excursies.

In het straatbeeld van Jamaica is Bob Marley overal aanwezig. De Jamaicanen zijn apetrots op hun beroemde landgenoot.

In Nine Mile zag Marley het levenslicht en is hij uiteindelijk begraven. In Nine Mile is het Bob Marley Mausoleum te bezoeken. Het bevindt zich op een heuvel. Mensen die nog meer willen weten van Marley, kunnen het beste naar Kingston togen. In de hoofdstad van Jamaica is het Marley Museum gevestigd.

Excursies naar Dolphin Cove

Zwemmen met dolfijnen is voor heel veel mensen een grote droom en wens. Die wens kan op Jamaica in vervulling komen in het plaatsje Ocho Rios. Daar bevindt zich namelijk de Dolphin Cove, een park waar je getuige kunt zijn van spectaculaire dolfijnenshows. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om in het park met dolfijnen te zwemmen, uiteraard een ongelofelijke ervaring.