header image
 

Kitesurfen

Kitesurfen is een ultra-hippe sport. Oók op Jamaica. Het is ook een sport die heel erg aantrekkelijk is voor toeschouwers die aan de kant van het water staan. De sprongen die kiters kunnen maken, zijn indrukwekkend te noemen. Kitesurfen heeft zich ontwikkeld uit het windsurfen. De voortstuwing bij windsurfen komt door het zeil, de voortstuwing bij kitesurfen daarentegen gebeurt middels een vlieger. De vlieger bij het kitesurfen is er verantwoordelijk voor dat er bij het kitesurfen reuzensprongen kunnen worden gemaakt van tientalen meters hoog.

Jamaica is een fantastische bestemming om te gaan kitesurfen.

Op de Caribische Zee wordt heel veel gekitesurft. Er staat immer wind en de temperatuur is altijd aangenaam.

Naast het feit dat er heel hoog kan worden gesprongen bij het kiten, zijn ook de snelheden die worden geklokt indrukwekkend te noemen. Er zijn kiters die met meer dan 100 kilometer per uur over het water racen. Tegenwoordig is het kitesurfen ook niet meer gevaarlijk. De veiligheidssystemen zijn van een hoog niveau. Iedereen die zijn gezonde verstand gebruikt, kan op een veilige manier gaan kiten.

Tijdens het kitesurfen kun je dolfijnen spotten

Op Jamaica zijn heel veel ondernemingen waar je kitesurfles kunt krijgen en waar je ook spullen kunt huren om zelf het water op te gaan. De omstandigheden zijn natuurlijk ideaal op het Rastafari-eiland om met een kite het water op te gaan. Er staat immer wind en het water is kraakhelder en bovendien van een aangename temperatuur. Als je op het water van Jamaica aan het kitesurfen bent, ben je niet alleen. Er is een vrij grote kans dat je op het water zeedieren gaat spotten zoals dolfijnen en zeeschildpadden. Het spreekt voor zich dat dit onvergetelijke ontmoeten zijn. Gelukkig zijn deze diersoorten tegenwoordig beschermd en lopen zij geen enkel gevaar.

Als je de hele dag op het water bent geweest, heb je natuurlijk honger. Het is dan uiteraard heel fijn als je des avonds kunt aanschuiven aan de dinertafel in het hotel. De hotels & resorts van Jamaica bevinden zich voornamelijk aan de  noord- en westkust.