header image
 

Duiken

De Caribische archipel is één van de fraaiste plekken in de wereld waar je kunt duiken, Jamaica vormt hier uiteraard geen uitzondering op. Er zijn verschillende redenen waarom ieder jaar heel veel mensen naar Jamaica togen om daar te gaan sportduiken.

Duiken op Jamaica is heel erg leuk.

Jamaica is voor sportduikers een waar paradijs. Het oceaanwater is kraakhelder en zit boordevol met tropische vissen.

Op de eerste plaats heeft het water van de Caribische Zee een hypnotiserende kleur en is kraakhelder. Het water is zo helder, dat het onderwaterzicht meer dan 30 meter bedraagt. Op de tweede plaats heeft het zeewater met 28°C een erg aangename temperatuur. Het is dus één groot feest om in het water te zwemmen, snorkelen of duiken. Oók al zou er verder onder water helemaal niets te zien zijn, is het toch nog lekker om in het water te zijn. Maar er is juist wel heel veel te zien onder water op Jamaica! Jamaica is gezegend met betoverend mooie riffen die de woonplaats vormen voor tal van zeedieren zoals koraalvissen, zeeschildpadden, roggen, murenen, haaien, et cetera.

De invloed van het weer op het duiken

Op Jamaica schijnt bijna iedere dag de zon, maar soms vallen er ook druppeltjes regen uit de blauwe lucht. Deze regen beïnvloedt wel de onderwaterwereld van het reggae-eiland, het onderwaterzicht wordt daardoor namelijk wat minder. Gelukkig is deze teruggang van het onderwaterzicht minimaal, het hele jaar door kan er derhalve prima gedoken worden op Jamaica. Nachtduiken is ook razend populair op het Rastafari-eiland. Als de zon is ondergegaan, vindt er een volledige transitie plaats in de onderwaterwereld van het Caribische eiland. De zeebeesten die overdag niet te zien waren, komen dan als duveltjes uit doosjes tevoorschijn. Op zoek naar prooien.

Beste plekken om te gaan duiken

Eén van de beste plekken om te gaan duiken op Jamaica is Ocho Rios en diens omgeving. Hier bevinden zich talloze duikscholen waar je duikspullen kunt huren en duiklessen kunt volgen. Bij deze duikcentra kun je ook deelnemen aan georganiseerde duiktochten en op deze manier veilig de onderwaterwereld van Jamaica ontdekken. De mooiste riffen van Jamaica bevinden zich bij Port Antonio, Ocho Rios, Runaway Bay, Negril en Montego Bay. Uiteraard zijn er bij de genoemde plaatsen ook duikscholen en duikshops aanwezig. Duiken is helaas niet zonder gevaar. Gelukkig is Discovery Bay in het bezit van een decompressiekamer voor gevallen van nood.