header image
 

Bodyboarden

Jamaica is een eiland dat gesitueerd is het noorden van de Caribische archipel. Het voordeel van het leven op een eiland is, dat water nooit ver weg is. Er zijn dus heel veel watersporten mogelijk op het Caribische eiland. Eén van die sporten is bodyboarden.

Het is heel leuk om op Jamaica te gaan bodyboarden.

Bodyboarden in de blauwe wateren van Jamaica is razend populair.

Een bodyboarder is feitelijk aan het golfsurfen op een verkort plankje op de golven. De verkorte plank wordt een board genoemd. Hydrodynamisch schuim is het materiaal dat gebruikt wordt voor de productie van het board. Het board is niet lang en is bovendien vrij breed. Mensen die aan het golfsurfen zijn, staan op hun board. Bij bodysurfen werkt het anders, hij of zij ligt (min of meer) op zijn of haar board. Daarnaast bestaat er nog de zogenaamde ‘drop-knee’. Bij een drop-knee wordt achter op het board de knie geplaatst waarbij de sturende (voorkeurs)voet voor op het board wordt gezet.

Bodyboarden is gemakkelijk om te leren

Als je voornemens bent om het golfsurfen onder de knie te krijgen, ben je wel een tijdje zoet. Om het bodyboarden te leren daarentegen, is veel minder moeite nodig. Daarnaast is er nog een groot voordeel. Om deze aantrekkelijke watersport te bedrijven, zijn namelijk veel minder hoge golven nodig. Je zou deze sport daardoor ook gemakkelijk in de Nederlandse Noordzee kunnen beoefenen.

Maar ja, de temperatuur van het Nederlandse Noordzeewater is natuurlijk niet ideaal. Er zijn maar een paar maanden per jaar dat het zeewater redelijk toegankelijk is voor waterrecreatie. Hoe anders is de situatie op Jamaica. Daar kun je iedere dag van het jaar met een gerust hart het water induiken. Het is immer van een hoge temperatuur en bovendien glashelder. Onder deze omstandigheden is het dan ook helemaal niet erg om in het water te vallen tijdens het bodyboarden. Je valt eigenlijk in een warm bad. Op Jamaica zijn verschillende watersportbedrijven actief die deze flitsende sport aanbieden. Je kunt daar de spullen huren, maar je kunt er ook les nemen!