header image
 

Sasa

De natuur op Jamaica is van een adembenemende schoonheid. Op de eerste plaats de betoverende kustlijn met diens parelwitte stranden, pittoreske baaien en betoverende lagunes. Als we dan een stukje landinwaarts gaan, hebben we te maken met heel veel verschillende soorten landschappen. Ondoordringbare bossen en oerwouden worden dooraderd met ontelbaar veel rivieren. Rivieren die vaak ook onder de grond hun weg vervolgen. Het is niet voor niets dat één van de bijnamen van Jamaica ‘rivieren-eiland’ is. Naast het natuurschoon op het land is ook de onderwaterwereld van Jamaica indrukwekkend te noemen. Het Caribische eiland is in het bezit van onaangetaste koraalriffen die op hun buurt de habitat vormen voor tal van onderwaterdieren. Uiteraard zijn er verschillende manieren om de onderwaterwereld van Jamaica te ontdekken. Middels SASA bijvoorbeeld.

SASA is een van de dingen die je op Jamaica kunt doen.

De koraalriffen van Jamaica zijn van een ongekende schoonheid met tal van koraal- en vissoorten.

Maar het meest gemakkelijk om het rif te ontdekken, is middels een eenvoudig snorkelsetje. Al snorkelend kun je heel veel zien van het koraalrif van Jamaica. Mensen die gaan duiken, hebben echter nog meer mogelijkheden. Met een flesje op je rug kun je lang onder water blijven en je helemaal richten op de dieren en planten die onder water leven en groeien.Het nadeel van duiken is dat je niet zomaar kunt gaan duiken. Dat verreist toch een zekere voorbereiding en opleiding. Als je dat niet doet, kan het een gevaarlijke bezigheid worden. Dan kun je beter gaan snorkelen.

SASA is een mooi alternatief

Laat onverlet dat er ook mensen zijn die niet helemaal gerust zijn om zelfs te gaan snorkelen. Voor hen is dat te spannend. Gelukkig is er voor hen een oplossing bedacht. Deze oplossing luistert naar de naam SASA (Supplied Air Snorkeling for Adults). Je zou SASA een stressloze manier van snorkelen kunnen noemen. Het idee achter SASA is dat de beoefenaar een mini-persluchtflesje meedraagt op diens rug. Op deze manier wordt er de constante toevoer van zuurstof gewaarborgd. Op Jamaica zijn verschillende watersportbedrijven aanwezig die SASA aanbieden.