header image
 

Zwemmen met dolfijnen

Voor het leeuwendeel van de mensen is de dolfijn het lievelingsdier. Al eeuwenlang weten deze elegante zeezoogdieren mensen te boeien. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is de torenhoge aaibaarheid die dolfijnen hebben. Als mensen dolfijnen zien, voelen ze de behoefte om ze aan te raken en om ermee te gaan zwemmen. Zij willen zwemmen met dolfijnen.

Zwemmen met dolfijnen vanaf boot

Als je naar Jamaica op vakantie gaat, is de kans heel erg groot dat je dolfijnen zult gaan spotten in het water van de Caribische Zee. De meeste kans om dolfijnen waar te nemen, is als je op een boot zit. Boten maken namelijk golven en dat zorgt voor een grote aantrekkingskracht op dolfijnen. De dolfijnen vinden het prachtig om met de golven te duelleren. Wetenschappers zitten met hun handen in hun haar om dit specifieke gedrag te verklaren. Waarschijnlijk heeft het te maken met de nieuwsgierigheid en speelsheid van dolfijnen.

Zwemmen met dolfijnen op Jamaica is zeker mogelijk.

Zwemmen met dolfijnen geeft uiteraard een enorme kick. De dieren zijn heel speels en zijn doorgaans niet bang voor mensen.

Ook als je gaat zwemmen, snorkelen of sportduiken bestaat er een kans dat je oog in oog komt te staan met dolfijnen. Zo’n ontmoeting laat een diepe indruk achter. Naast dolfijnen zijn er nog meer zeedieren die indrukwekkend zijn om te aanschouwen. Eén daarvan is de zeeschildpad. Het is een machtig gezicht om een zeeschildpad te spotten in de wateren van Jamaica.

Zeeschildpadden hebben het op dit moment helaas erg zwaar in de wereld. Er zijn nog steeds heel erg veel landen waar flink op de zeeschildpadden wordt gejaagd. Enerzijds hebben zij interesse in het vlees voor in de soep en anderzijds wordt het pantser van zeeschildpadden gebruikt om te verkopen als souvenirs. Zeeschildpadden zijn in velerlei opzichten hele bijzondere dieren. Moeder zeeschildpad legt haar eitjes op een strand. Dat is het enige moment in haar leven dat zij het veilige water verlaat. Als de kleine zeeschildpadjes uitkomen, gaan ze direct naar de zee. Nadat deze kleine zeeschildpadden groot zijn geworden en zelf ook eitjes gaan leggen, gebeurt dat op het strand waar ze zelf uit het eitjes zijn gekropen. Wonderbaarlijk!