header image
 

Sportklimmen

Sportklimmen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Als je in Nederland wilt gaan klimmen, ben je helaas toegewezen aan de klimtorens die door het hele land verspreid liggen. Maar als je de grens overgaat, zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld in de Duitse, Oostenrijkse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Voor sportklimmers liggen daar de echte uitdagingen.

Sportklimmen is een van de leukste dingen die je op Jamaica kunt doen.

De prachtige bergen op Jamaica lenen zich uitstekend voor mensen die van sportklimmen houden.

Ook Jamaica is een prima bestemming om te gaan klimmen. Het eiland staat vooral bekend als een toplocatie voor liefhebbers van witte stranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe oceaan. Maar het Bob Marley-eiland heeft daarnaast nog heel veel meer te bieden. Zo zijn op Jamaica echte regenwouden aanwezig en steken er in het westen van het eiland massieve bergketens met hoge toppen boven het landschap uit. Dat is dus een interessant gebied om te gaan klimmen.

Verschillende disciplines binnen sportklimmen

Het sportklimmen kent heel veel verschillende disciplines. Eén van de meest spectaculaire is het zogenaamde ‘free climing’. Mensen die aan free climing doen, nemen natuurlijk wel heel veel risico’s. Want zij klimmen zonder gebruik te maken van touwen en beugels. Op het moment dat zij een fout maken en vallen, zullen ze dat met de dood moeten bekopen. Waarschijnlijk geeft het een enorme kick om op zo’n manier het leven te leiden. Naast het sportklimmen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het iets minder spectaculair aan te pakken. Zo kun je mooie trektochten in de bergen gaan maken.

Organisaties die sportklimmen faciliteren

Op Jamaica zijn verschillende organisatie actief die het sportklimmen op het Caribische eiland fasciliteren. De ervaren instructeurs zijn op de hoogte van de beste locaties waar je kunt klimmen. Zij zijn ook in het bezit van de juiste spullen om het sportklimmen mogelijk én veilig te maken. Dat is natuurlijk wel belangrijk. Je bent immers op vakantie en je wilt uiteraard wel weer veilig naar huis toe vliegen.