header image
 

Snorkelen

Naast het feit dat Jamaica een heerlijke bestemming is voor een strandvakantie, is het ook een geweldige plek om te gaan snorkelen. Een gemiddelde watertemperatuur van 28 graden Celsius helpt natuurlijk erg mee om er een feestje van te maken. Daarnaast is ook het onderwaterzicht van een grandioze kwaliteit. Het onderwaterzicht is namelijk op sommige plekken meer dan 35 meter! Als je de Noordzee gewend bent, is dat natuurlijk een enorm verschil.

Snorkelen tussen het koraalrif

Voor de kust van Jamaica liggen verschillende prachtige koraalriffen. Er zijn meer dan vijftig verschillende soorten koraal beschreven. Gelukkig wordt het koraalrif van Jamaica heel goed beschermd en beheerd.

Ga op Jamaica snorkelen en je zult zeker barracuda's zien.

Als je in de Jamaicaanse wateren gaat snorkelen, is de kans groot dat je prachtige barracuda’s zult spotten.

Koraalriffen spelen een hele belangrijke rol voor de wereldzeeën. Het is de leefomgeving voor heel veel verschillende soorten vissen en andere zeedieren. Dan moet je onder andere denken aan koraalvissen, pijlstaartroggen, haaien, zeeschildpadden en murenen.

Snorkelen zonder brevet

Het is dan ook niet opmerkelijk dat de kust van Jamaica heel aantrekkelijk is voor duikers en snorkelaars. Zij kunnen hun hart ophalen als zij ronddobberen in de Caribische Zee die het reggae-eiland omspoelt. Het grote nadeel van sportduiken, is natuurlijk dat je niet zomaar kunt gaan duiken. Om te mogen duiken, moet je in het bezit zijn van de duikbrevet. Uiteraard kun je ook duiklessen nemen op Jamaica. Eigenlijk is het heel erg leuk om te leren duiken op het eiland.

Als je gaat snorkelen, is het een heel ander verhaal. Iedereen die kan zwemmen, kan ook snorkelen. Je huurt of koopt een snorkelsetje en je kunt al gaan beginnen. Het is overigens wel aanbevelenswaardig om niet alleen te gaan snorkelen. Met z’n tweeën is dat altijd veiliger, in het geval van plotseling opkomende spierkrampen bijvoorbeeld. Op Jamaica zijn talloze watersportbedrijven actief waar je snorkelsetje kunt huren of aanschaffen. Vaak bieden zij ook snorkeltours aan en kom je op de mooiste snorkellocaties van het eiland. Vanaf dat moment kan het grote genieten gaan beginnen.