header image
 

Frisbeeën

Sommige sporten of bezigheden worden direct geassocieerd met het strandleven. Frisbeeën is daar een fraai voorbeeld van. Op Jamaica wemelt het van de stranden, dus de kans is groot dat je daar strandgasten in de weer ziet met een frisbee! De mooiste stranden van het Caribische eiland bevinden zich aan de noord- en westkant.

Frisbeeën is pure fun

Op de kieper beschouwd, is de naam ‘frisbee’ een handelsmerk van de onderneming ‘Wham-O’. Maar in de loop van de tijd werd de naam gebruikt voor allerlei vliegende schijven. De meeste frisbees zijn van plastic gemaakt. De diameter van een frisbee ligt tussen de 20 en 30 centimeter.

Het is leuk om te gaan frisbeeën op Jamaica.

Het is heerlijk om op de prachtige stranden van Jamaica te gaan frisbeeën.

De frisbee heeft de mogelijkheid om rond te draaien en om op een aerodynamische manier te vliegen vanaf het moment dat hij wordt weggegooid. Het is de kunst om hem weer met de hand te vangen. Op 13 januari 1957 werd de eerste frisbee gemaakt. Het is mogelijk om met een frisbee een grote afstand te overbruggen. De Zweed Christian Sandström is de huidige wereldkampioen. In 2002 gooide hij een frisbee over een afstand van 250 meter.

Verschillende spellen van frisbeeën

Er zijn verschillende spellen die je met een frisbee kunt uitvoeren. Dan moet je denken aan ultimate frisbee, guts, diskgolf en freestyle. Ultimate frisbee is met meer dan zeven miljoen spelers mondiaal een zeer grote sport. Het leeuwendeel van de beoefenaars van ultimate frisbee woont in het noorden van Amerika (Verenigde Staten en Canada). Ultimate frisbee kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Als er binnen wordt gespeeld, bestaat een team uit vijf spelers. Als er buiten wordt gespeeld, bestaat een team uit zeven spelers. De bedoeling van het spel is om de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen. Het is verboden om aan de wandel te gaan met de frisbee. Verder mag je de frisbee maar 8 seconden vasthouden als er binnen wordt gespeeld. Als er buiten wordt gespeeld, mag je de frisbee maar 10 seconden vasthouden.