header image
 

Zwemmen

Als je op vakantie bent op Jamaica kun je uiteraard iedere dag gaan zwemmen in de Caribische Zee die het Rastafari-eiland omspoelt. Deze zee heeft een geweldige temperatuur waardoor het heel erg aangenaam zwemmen is. Daarnaast is het water ook van een hoge helderheid. Het zicht onder water is op sommige plekken meer dan 40 meter.

Zwemmen in de Caribische Zee

Als je een duikbrilletje opzet, wordt de onderwaterwereld van Jamaica pas echt ontsloten. Dan zie je hoe mooi de onderwaterwereld van het eiland is. Een onderwaterwereld die voor een groot deel is opgebouwd uit koraalformaties. Tussen het koraal door fladderen de meest kleurrijke vissen en andere wonderbaarlijke wezens. Als je gaat zwemmen in de zee op Jamaica, hoef je niet bang te zijn voor gevaarlijke haaien, deze laten zich namelijk niet in de zee rondom Jamaica zien.

Zwemmen in een zwembad

Gelukkig is men op Jamaica erg zuinig op de natuur en beseft men dat het van groot belang is om de natuurschatten van het eiland goed te beschermen. Dat is alleen al van groot belang voor de miljoenen toeristen die jaarlijks op het eiland neerstrijken. Naast het feit dat er heerlijk kan worden gezwommen in de Caribische Zee, zijn alle hotels & resorts op het eiland uitgerust met één of meerdere zwembaden. Tegenwoordig zijn de zwembaden die bij de hotels & resorts worden gebouwd van alle gemakken voorzien. Hierbij moet je dan denken aan duikplanken, sauna’s, et cetera.

Op Jamaica kun je overal zwemmen, uiteraard ook bij de hotels & resorts.

Uiteraard hebben alle hotels & resorts op Jamaica fantastische zwembaden voor hun gasten waar ze heerlijk kunnen zwemmen.

Als je op strand gaat liggen of bij het zwembad van je hotel of resort, is het van groot belang om je huid goed te beschermen. Zeker nadat je hebt gezwommen, spoelt alle zonnebrandcrème weer van je huid af. Als je dan niet goed oppast, verbrand je razendsnel. Je moet ook altijd goed drinken om niet uit te drogen en een zonnesteek op te lopen. Het is daarom verstandig om immer een petje te dragen als je de zon ingaat.