header image
 

Varen met tube

De lijst van watersportmogelijkheden op Jamaica lijkt oneindig te zijn. Dat is natuurlijk logisch. Jamaica is een eiland dat omspoeld wordt door de Caribische Zee. De watersporten waar je aan kunt deelnemen, zijn grofweg onder te verdelen in twee categorieën: technische watersporten en niet-technische watersporten. Bij technische watersporten moet je denken aan windsurfen, kitesurfen en golfsurfen. Varen met tube is een voorbeeld van een niet-technische watersport.

Varen met tube is big fun

Als je deelneemt aan een tube-tocht zul je heel veel plezier gaan beleven. Om een tube-tocht mogelijk te maken, moet er worden voldaan aan twee voorwaarden: enerzijds een snelle boot en anderzijds een boot die veel van een lange worst (tube) weg heeft. De deelnemers nemen plaats op de tube en het spel kan gaan beginnen. De speedboot gaat er als een speer vandoor en trekt de tube achter zich aan. Mensen die over een goed evenwichtsorgaan beschikken, houden het het langst vol om op de tube te blijven zitten. Zij die over een minder goed evenwichtsorgaan beschikken, tuimelen als eerste van de boot af. Met name als de tube door een scherpe bocht wordt getrokken, vliegen de deelnemers alle kanten op. Rodeo op het water!

Varen met tube op Jamaica is big fun.

De tube wordt meestal voortgetrokken door een speedboot, maar kan ook worden voortgetrokken door een jetski.

Uiteraard worden alle deelnemers die in het water vallen, weer op de tube getakeld. Bovendien is het ook helemaal niet erg om in het water te belanden. Het zeewater is namelijk kraakhelder en daarnaast van een heerlijke temperatuur. En als je een tijdje in de zon hebt gezeten op de tube, werkt het heel erg verkoelend om even in het water terecht te komen.

Varen met tube wordt veel aangeboden

De noord- en westkust van Jamaica trekken de meeste toeristen. Het zijn ook de plekken waar de meeste hotels & resorts zijn opgetrokken. Rondom de hotels & resorts hebben zich de meeste watersportorganisaties verzameld. Vrijwel bij iedere aanbieder kun je een ritje maken met een tube.