header image
 

Golfsurfen

Doordat Jamaica met zeewater wordt omspoeld, is het echt een eiland waar het voor watersporters een waar mekka is. De absolute koning van alle watersporten is golfsurfen. Als je wilt weten waar deze geweldige bezigheid ooit het levenslicht zag, kom je uit in Polynesië. Polynesië is een gebied in de Stille Oceaan (Grote Oceaan). Het is een archipel die bestaat uit heel veel eilanden. Van deze eilanden is het leeuwendeel overigens onbewoond. Het golfsurfen staat aan de basis van veel andere watersporten zoals skimboarden, wakeboarden, supboarden, snowboarden, windsurfen en kitesurfen.

Jamaica is een prima eiland om te gaan golfsurfen

De Caribische Zee die Jamaica omspoelt, leent zich uitermate goed om te gaan golfsurfen.

Er bestaan twee manieren van golfsurfen: longboarden en shortboarden. Om een keuze tussen deze twee te maken, is het belangrijk om te kijken naar de golfslag die op de plek aanwezig is waar je wilt gaan ‘surfen met de golven’. Mensen die fan zijn van de tv-zender National Geographic hebben wel eens gezien dan het golfsurfen hele extreme vormen kan aannemen. Deze manier van de sportbedrijven wordt het zogenaamde Big Wave Surfing of Tow in Surfing genoemd.

Golfsurfen op Jamaica en Hawaï

Als je interesse hebt in bovengenoemde extreme manieren van golfsurfen, heeft het geen zin om naar Jamaica of andere Caribische bestemmingen te togen. De golven zijn daar simpelweg niet hoog genoeg voor. Liefhebbers van Big Wave Surfing of Tow in Surfing zetten derhalve koers naar Hawaï. Hier laten zich golven zien die meer dan 8 meter hoog zijn! Echter, het is wel degelijk mogelijk om op Jamaica te golfsurfen. Zo zijn voor het longboarden bijvoorbeeld maar golfjes noodzakelijk die minimaal 30 centimeter hoog zijn. Het Bob Marley-eiland telt maar weinig dagen dat er niet van dit soort golfjes te spotten zijn. Met andere woorden, dagelijks kan er op Jamaica worden gegolfsurft. Het leeuwendeel van de hotels & resorts van Jamaica staat zeer kort bij de kust. Als je dus uit je hotelkamer kijkt, bestaat er een grote kans dat je golfsurfers in actie ziet.