header image
 

Flyboarden

Veel mensen die aan Jamaica denken, denken aan diens poederwitte stranden, een kraakheldere Caribische Zee en luxe hotels & resorts. Er zijn maar weinig mensen die de verleiding kunnen weerstaan om niet direct de turkoois gekleurde Caribische Zee in te duiken om te genieten van het warme oceaanwater. Er bestaan ontelbaar veel manieren om van het water van Jamaica te genieten. Windsurfen, golfsurfen en sportduiken zijn daar een paar voorbeelden van. Maar sinds een tijdje is er een nieuwe watersportactiviteit aan het firmament. Deze adrenaline-verhogende sport luistert naar de naam flyboarden!

Hulp bij het flyboarden

Helaas kun je niet alleen gaan flyboarden, daar heb je altijd een hulpje bij nodig. Die persoon moet namelijk de jetski oftewel waterscooter besturen, een noodzakelijk voertuig om deze bijzondere watersport te kunnen beoefenen. De jetski is namelijk de leverancier van het vermogen om een waterdruk op te bouwen.

Het is leuk om op Jamaica te gaan flyboarden

Als je op Jamaica hoog boven het oceaanwater wilt uittorenen, kun je gaan flyboarden.

Tussen de jetski en de flyboarder loopt een slang die met water gevuld is. De flyboarder wordt uit het water gelanceerd du moment de bestuurder van de jetski meer gas geeft. Op het moment dat hij minder gas geeft, gaat de flyboarder weer omlaag en maakt hij uiteindelijk weer contact met het water.

Flyboarden als een dolfijn

Als je gaat flyboarden, moet je geen hoogtevrees hebben. Een flyboarder kan namelijk meer dan 15 meter uit het water getild worden. Hetgeen uiteraard hele mooie plaatjes voor de toeschouwers oplevert. Het eerste wat in je opkomt als je het ziet, is dat je te maken hebt met Superman of Iron Man. Na de zweeffase volgt het tweede moment van het flyboarden. Het weer terugduiken naar het wateroppervlakte. De flyboarder lijkt dan net op een dolfijn! Er zijn heel veel verschillende trucjes en stunts met deze nieuwe watersport uit te halen. Op Jamaica zijn verschillende watersportbedrijven waar je kunt leren flyboarden waardoor je uiteindelijk aan het water van de Caribische Zee kunt ontstijgen!