header image
 

Wakeboarden

Op Jamaica is wakeboarden de laatste tijd enorm gegroeid in populariteit. Dat komt uiteraard omdat het een heel erg leuke watersport is. Als je iemand ziet wakeboarden, lijkt het net alsof hij of zij aan het waterskiën is. De twee sporten lijken optisch erg op elkaar, maar er zitten wel degelijk verschillen tussen de twee watersporten; waterskiërs gebruiken waterskies en wakeboarders gebruiken wakeboards.

De geschiedenis van wakeboarden

De historie van wakeboarden ligt in het noorden van Amerika, de VS. Tony Finn is de geestelijk vader van de spectaculaire watersport. In het jaar 1985 fabriceerde hij de eerste wakeboard. Deze wakeboard is uiteraard niet meer te vergelijken met de spullen die je tegenwoordig in de winkel kunt kopen.

Wakeboarden op Jamaica is heel erg leuk om te doen.

Wakeboarden is een stoere watersport. De snelheiden kunnen hoog oplopen en je kunt heel veel verschillende trucs op het water uithalen.

Een speedboot én door de speedboot veroorzaakte hekgolven zijn noodzakelijk om aan het ‘waken met een board’ te kunnen deelnemen. Hekgolven zijn de natuurlijke waterschansen. Deze waterschansen maken het mogelijk dat de wakeboarder de allermooiste trucjes kan uithalen, op het moment als hij richting de hekgolf vaart. Als je aan de kant van het water naar de trucjes-uithalende-wakeboarder aan het staren bent, is dat echt smullen geblazen!

Vallen tijdens het wakeboarden

Uiteraard is het helemaal geen probleem om zo nu en dan tijdens het wakeboarden in het water te vallen. Het water van Jamaica is namelijk van een heerlijke temperatuur en bovendien kraakhelder. Als je de hele dag een beukende zon op je bolletje hebt gehad, is het wel lekker om een beetje verkoeling te krijgen van het oceaanwater. Op Jamaica zijn verschillende watersportbedrijven aanwezig waar je kunt gaan wakeboarden. Het is een sport die vrij gemakkelijk is om te leren, waardoor je heel snel aan het werk kunt. De meeste watersportbedrijven van Jamaica bevinden zich uiteraard waar zich de meeste toeristen ophouden. Dan moet je denken aan de noord- en westkust van het tropische eiland. Het aantal hotels & resorts dat zich daar bevindt is heel erg groot.