header image
 

Zwemmen met paarden

De ultieme wens van veel paardenliefhebbers is om een keertje te gaan zwemmen met paarden. Op de rug van een paard door het water togen, wauw! Zwemmen met paarden is in Nederland en België op niet veel plaatsen mogelijk. Het aantal dagen dat het mooi weer is, is maar beperkt.

Zwemmen met paarden op Jamaica is heel erg leuk.

Met paarden gaan zwemmen is heel erg bijzonder, zeker in de Caribische Zee die Jamaica omspoelt.

Bovendien zijn er niet veel plekken waar het toegestaan is om met een paard te water te gaan. Hoe anders is de situatie op Jamaica. Het aantal dagen dat het mooi weer is op dit Caribische eiland is niet op één hand te tellen. Bovendien mag je op heel veel plekken met een paard het water betreden. Lees de warme en heldere Caribische Zee.

Zwemmen met paarden is uniek

Het zwemmen met paarden is een unieke situatie. Eén van de plekken op Jamaica waar je met paarden kunt zwemmen, is Montego Bay. Montego Bay ligt aan de noordkust van het Bovenwindse Eiland. Montego Bay is bovendien de belangrijkste toeristische plaats van Jamaica.

paarden zee jamaica

Met paarden door de branding van Jamaica lopen bij een ondergaande zon is uiteraard fantastisch.

Eén van de internationale vliegvelden van het Bob Marley-eiland is ook in Montego Bay gesitueerd. Een ander internationaal vliegveld bevindt zich in de hoofdstad van Jamaica; Kingston. De paarden op Jamaica waar je mee kunt gaan zwemmen in de zee, zijn daar speciaal voor getraind. Ze raken niet in paniek als ze op het strand zijn of geconfronteerd worden met de hoge golven van de zee.

Voorbereiding voor zwemmen met paarden

Je moet je natuurlijk altijd blijven realiseren dat je met een vluchtdier op pad bent met een gewicht van honderden kilogrammen. Als je met een paard gaat zwemmen in de Caribische Zee, gaat hem dat heel veel energie kosten. Het beest krijgt er ook veel dorst van. Uiteraard zal hij het zoute zeewater niet gaan drinken. Zorg er derhalve immer voor dat je voldoende drinkwater voor je paard meeneemt. Als je met een paard gaat zwemmen, bestaat er een kans dat je zelf ook te water gaat geraken. Je moet dus ook zelf goed kunnen zwemmen als je met een paard gaat zwemmen!