header image
 

Jeepsafari

Mensen hebben een grote fascinatie voor het rondscheuren met auto’s op terreinen waar geen of nauwelijks wegen zijn: het zogenaamde off-the-road rijden. Bijvoorbeeld met een jeep. Op Jamaica straalt vrijwel iedere dag de zon. Het is derhalve een perfecte locatie om deel te nemen aan een jeepsafari. Voor deze Jeepsafari’s worden Landrovers, Jeep Wrangers of andere terreinauto’s gebruikt die robuust genoeg zijn en heel goed tegen een stootje kunnen. Er wordt namelijk wel het een en ander verlangd van dit type auto’s in het ruige berglandschap van het Rastafari-eiland. Een Jeepsafari is een echte aanrader!

Als je op Jamaica bent is het leuk om aan een Jeepsafari deel te nemen.

Voor veel mensen is de Jeep de ultieme terreinwagen. Derhalve is het een feest om met een Jeep door het Jamaicaanse landschap te rijden.

Een Jeepsafari is een hele aangename manier om van Jamaica te genieten, zeker als je dat doet tezamen met ervaren gidsen. Zij zijn uiteraard uitstekend op de hoogte van alle hotspots van het Caribische eiland. Als je deelneemt aan een Jeepsafari, ben je uiteraard niet alleen maar aan het autorijden. Onderweg wordt er op heel veel plaatsen gestopt. Tijdens zo’n stop kun je bijvoorbeeld heerlijk gaan zwemmen in de Caribische Zee. Wat ook zeer de moeite waard is, is om te gaan snorkelen. Op die manier is het mogelijk om kennis te maken met het rijke en kleurrijke onderwaterleven van Jamaica.

Jeepsafari met quad

Het is uiteraard een feestje om met een Landrover of Jeep over het ruige Jamaica heen te rijden, maar er zijn nog veel meer andere voertuigen waarmee je off-the-road kunt gaan. Een verzamelnaam van deze voertuigen is ATV (allterrain vehicle). Het is zeer bijzonder om op een ATV te rijden, je voelt dan echt heel fysiek het rijden. Natuurlijk zijn er ook mensen die een beetje bang zijn om zo’n brullende en schuddende machine te besturen. Voor hen is de tweepersoons quad de ideale oplossing. Je ervaart dan het quad-rijden, maar je hoeft niet zelf te sturen. Bij heel veel hotels & resorts op Jamaica kun je een Jeepsafari kunt boeken.