header image
 

Seaford Town

Seaford Town ligt in de westelijke binnenlanden van Jamaica. De stad ligt in de provincie Cornwall (Cornwall County), in het district Westmoreland (Westmoreland Parish). Het gebied waar Seaford Town ligt, staat bekend als Cockpit Country.

In Seaford Town worden veel gemberplanten geteeld.

In Seaford Town zul je veel gemberplanten tegenkomen. Het eigenzinnige plaatsje staan bekend om de teelt van deze planten.

Ontstaan

Seaford Town is de woonplaats van veel (meer dan tweehonderd) afstammelingen van Duitse migranten, de zogenaamde Germaicans. Een paar honderd inwoners van Seaford Town zijn directe nazaten van Duitse migranten en dragen typische Duitse achternamen zoals Grosskopf, Wedermeyer, Eldermeyer en Kameka. Bovendien lijken ze ook op Duitsers: blauwe ogen, blonde haren, witte huid en sproeten. Seaford Town heeft derhalve de bijnaam ‘German Town’. De plaats werd in 1835 gesticht.

De Duitse migranten werden na de afschaffing van de slavernij (1 augustus 1834) naar Jamaica gelokt met mooie vooruitzichten. Naast Duitsers kwamen er ook veel Ieren naar Jamaica. Het werd echter een ramp. Zij kregen namelijk schrale landbouwgronden toegewezen waarop zij niet goed gewassen konden telen. Het totale oppervlak was aanvankelijk 500 acres. Veel immigranten overleefden zelfs de eerste weken niet. Er moest heel hard gewerkt worden. Bovendien was de voeding heel slecht en werden zij geconfronteerd met verschillende tropische ziektes. Al snel kregen zij als bijnaam ‘poor whites’. Heden ten dage verbouwen zij cassave, cacao, gember, yams en bananen. Op deze manier proberen zij hun hoofd boven water te houden.

De Germaicans spreken overigens gewoon patois en gedragen zich als echte Jamaicanen met al hun gewoontes en gebruiken. Als je op de begraafplaats loopt van het plaatsje en je leest de namen op de grafstenen dan zie je tal van Europese namen. De Duitse taal wordt niet op Jamaica gesproken. Echter, sommige Duitse woorden zijn wel in de taal op Jamaica blijven hangen. In 2012 is er een documentaire gemaakt over Seaford Town: The Lost Of Seaford Town Jamaica. In het dorp is ook een museum te bezoeken; Seaford Town Historical Museum. In het museum is de geschiedenis van het dorp op te tekenen.