header image
 

Old Harbour

Old Harbour ligt op 5 kilometer afstand van de zuidoostkust van Jamaica. De stad ligt in de provincie Middlesex (Middlesex County), in het district Saint Catherine (Saint Catherine Parish). In Old Harbour wonen een kleine negenduizend mensen.

Ontstaan

Oorspronkelijke heette de plaats ‘Puerto de Esquivella’. Dit was de naam die de Spanjaarden gaven. De Britten gaven de plaats een nieuwe naam; Old Harbour. Ondanks het feit dat de plaats niet direct aan de zee ligt.

Bezienswaardigheden

Openbaar uurwerk

Old Harbour is in het bezit van een puntgave openbaar uurwerk. Een klok die gebouwd is in de Victoriaanse stijl.

Old Harbour Bay

Old Harbour Bay is de haven van Old Harbour en ligt op een afstand van 5 kilometer van de stad. Doordat de baai zo diep is, werd de baai in de 18de eeuw al een belangrijke haven. Heden ten dage is de haven niet meer relevant. Alle activiteiten hebben zich naar de haven van Kingston verplaatst.

Little Goat Island

Little Goat Island is een eiland dat in Old Harbour Bay ligt. Het eiland is met een boot te bereiken. Eenmaal op Little Goat Island kun je gaan genieten van het fantastische strand.

Great Goat Island

Great Goat Island is een eiland dat in Old Harbour Bay ligt. De Amerikanen hadden op het eiland een marinebasis gedurende de Tweede Wereldoorlog. Op Great Goat Island zijn hier nog de restanten van te zien. Het eiland is met een boot te bereiken. Eenmaal op Great Goat Island kun je gaan genieten van het mooie strand.

Colbeck Castle

Colbeck Castle dateert uit de 17de eeuw. Vandaag de dag is het vervallen tot een indrukwekkende ruïne. Ooit telde Colbeck Castle maar liefst drie verdiepingen. John Colbeck bouwde het slot. Colbeck was een Britse kolonist die zich maar al te graag wilde weren tegen mogelijke aanvallen van Maroons en Britten. Het enige wat er nu nog van over is, zijn de muren. Het dak en de vloeren zijn er niet meer. Deze waren naar alle waarschijnlijkheid van hout gemaakt.