header image
 

Eilandtour met bus

Jamaica is een groot eiland, ongeveer een kwart van Nederland. Het is derhalve heel interessant om het hele Caribische eiland of delen van het eiland te gaan verkennen met een tourbus, om een zogenaamde eilandtour met bus te maken. Tegenwoordig worden er erg luxe touringbussen ingezet waar het werkelijk helemaal aan niets ontbreekt. Dan moet je denken aan aircondition, minibars en uitstekende sanitaire voorzieningen. Die aircondition is natuurlijk wel lekker op zo’n tropisch eiland waar de temperaturen hoog kunnen oplopen!

Eilandtour met bus naar de hotspots van Jamaica

Als je aan een eilandtour op het reggae-eiland deelneemt, kom je uiteraard alleen maar op de hotspots van Jamaica. Op het Caribische eiland zijn veel touroperators actief waarmee je een eilandtour met een bus kunt maken. Of je nou van de natuur houdt, of je bent een liefhebber van cultuur, op Jamaica val je immer met je neus in de boter.

Het is heel erg leuk om een eilandtour met bus te maken op Jamaica.

Sommige toeristenbussen op Jamaica hebben de fraaiste kleuren. Ook staat immer de radio hard aan en galmt er reggae-muziek uit de boxen.

Door de grote ontwikkeling van het toerisme de laatste decennia is er helaas veel van het Jamaicaanse culturele erfgoed verloren gegaan. Tegenwoordig is die trend gelukkig gestopt en wordt het culturele erfgoed op het eiland goed beschermd. Dat is natuurlijk belangrijk voor de toekomstige generaties die op het eiland hun leven gaan leiden.

Eilandtour met bus naar de Dunn’s River Falls

Eén van de topattracties van Jamaica, en waar je zeker langs zult komen, zijn de Dunn’s River Falls. De Dunn’s River Falls bevinden zich aan de noordkant van het koffie-eiland dicht in de buurt van de toeristische stad Ocho Rios. De Dunn’s River Falls zijn een onderdeel van de Dunn’s River, de gelijknamige rivier. De Dunn’s River Falls worden ieder jaar door massa’s mensen bezocht. Het totale hoogteverschil van de waterval is meer dan 25 meter waarbij de waterval een lengte heeft van maar liefst 180 meter. Het bijzondere van de waterval is dat hij zijn water loost in de Caribische Zee.