header image
 

Varen met cruisebootje

Als je op Jamaica bent en je staat op het strand, dan wil je maar één ding. Je wilt in of op het water van de Caribische Zee. Er zijn verschillende manieren om op het Bob Marley-eiland het water op te gaan. Lekker en onbezorgd aan boord stappen van een cruiseschipje bijvoorbeeld. Varen met cruisebootje dus! Er zijn heel veel verschillende soorten van cruises waar je uit kunt kiezen als je op Jamaica bent. Zo zijn er lunch,- brunch,- diner,- snorkel,- duik,- sunset,- moonlight- of partycruises! Naast de verschillende thema’s waar je uit kunt kiezen, zijn ook de soort boten waarmee wordt gevaren heel verschillend.

Varen met cruisebootje is leuk

Dan moet je dan denken aan hele oude klassieke zeilschepen en de allernieuwste state-of-the-art catamarans. Aan boord van een catamaran kom je helemaal niets tekort, het zijn schepen die voorzien zijn van alle comfort en luxe die je maar kunt wensen.

Op Jamaica moet je gaan varen met cruisebootje.

De wolken boven de Caribische Zee kunnen door de zakkende tropenzon op een fantastische manier kleuren.

Sommige catamans die op Jamaica uitvaren, kunnen meer dan honderd gasten meenemen aanboord. Honderd lijkt veel, maar je vindt ze op het schip niet meer terug. Daarnaast varen deze schepen naar de allermooiste hotspots van Jamaica en kunnen de opvarenden snorkelen op adembenemende locaties. Vaak zijn snorkelsetjes aan boord al aanwezig.

Varen met cruisebootje is populair

Jamaica is één van de meest populaire cruisebestemmingen van de Caribische archipel. Iedere dag varen er twee of drie enorm grote cruiseschepen de cruisehaven van het Rastafari-eiland binnen. Het is zeer indrukwekkend om de zeekolossen te bekijken en het is feitelijk onbegrijpelijk dat dit soorten varende flatgebouwen überhaupt blijven drijven. Meestal komen de cruisetoeristen maar voor een paar uurtje van het schip af. De uitdaging voor de Jamaicaanse beleidmakers is uiteraard dat de cruisetoeristen langer op het eiland verblijven en dus meer dollars uitgeven, want de meeste cruisetoeristen hebben een Amerikaans paspoort.