header image
 

Watervallen

Jamaica is beroemd om diens watervallen, de indianen noemden het eiland al het land van de vele watervallen. Daarnaast kent Jamaica talloze rivieren en waterbronnen. Het is heel erg aantrekkelijk om de verschillende watervallen te gaan bezoeken. De watervallen bevinden zich vaak op idyllische plekken midden in het tropische regenwoud. Op de meeste locaties zijn ook culinaire voorzieningen aanwezig en kun je onder het genot van een hapje en een drankje genieten van het imponerende natuurfenomeen.

Als je Jamaica bezoekt, moet je zeker de watervallen gaan bekijken

De watervallen van Jamaica behoren tot de mooiste van de wereld.

De naam watervallen-eiland verwierf het nadat de eerste mensen voet aan wal zetten op Jamaica. Deze eerste mensen waren zogezegd indianen die vanuit Zuid-Amerika de Caribische Zee en diens eilanden gingen koloniseren en dus ook op Jamaica terecht kwamen. Het viel de indianen op dat er op het eiland heel veel watervallen aanwezig waren en derhalve noemden zij het eiland zogezegd; watervallen-eiland. De bekendste watervallen van Jamaica zijn de Dunn’s River Falls, Turtle River Falls, YS River Falls en de Reach Falls.

Breadnut Falls

Cane River Falls

De Cane River Falls liggen aan de zuidoostkust van Jamaica vlak in de buurt van Kingston. De Cane River Falls liggen in de gelijknamige Cane River.

Dunn’s River Falls

De Dunn’s River Falls (Dunn’s River Waterfalls) liggen aan de noordkust van Jamaica vlak in de buurt van Ocho Rios. De Dunn’s River Falls liggen in de gelijknamige Dunn’s River. De Dunn’s River Falls zijn de nummer één attractie van Jamaica en zelfs één van de topattracties van de hele Caribische archipel. Dus iedereen die op vakantie gaat naar Jamaica, moet zeker een bezoekje brengen aan de Dunn’s River Falls. De Dunn’s River Falls worden zelfs gezien als één van de mooiste van de hele wereld.

De Dunn’s River Falls hebben een hoogte van 55 meter en een lengte van 180 meter. Het is een verzameling van kleine en grote watervallen. Uiteindelijk wordt het water van de Dunn’s River Falls geloosd in de Caribische Zee, op een punt waar bovendien een adembenemend mooi wit strand aanwezig is. Heel veel toeristen beklimmen de Dunn’s River Falls, hetgeen een geweldige uitdaging is. Om de watervallen te beklimmen, heb je ongeveer 1,5 uur tijd nodig. Iedereen die liever niet nat wil worden, kan gebruik maken van de trap die naast de waterval aangelegd is. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van een gids. Rondom de Dunn’s River Falls zijn er van allerlei voorzieningen aanwezig zoals eetgelegenheden en souvernirwinkels.

De Dunn’s River Falls zijn zogezegd verreweg de beroemdste watervallen van Jamaica. Er zitten heel veel bijzondere aspecten aan de Dunn’s River Falls. Zo stort het water van de waterval rechtstreeks in de Caribische Zee, hetgeen vrij uniek is. De Dunn’s River Falls maken tevens onderdeel uit van het Dunn’s River Falls & Park. De Dunn’s River Falls zijn één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het Rastafari-eiland en trekken jaarlijks tienduizenden bewonderaars. Het is superleuk om de Dunn’s River Falls te beklimmen. De watervallen bevinden zich in een adembenemende entourage van weelderige groene bomen en planten. Vaak worden de watervallen met hele groepen mensen tegelijkertijd beklommen waarbij men elkaars handen vasthoudt, waardoor er een soort ‘veiligheidsketting’ ontstaat.

Discovery Falls

Fishdone Waterfalls

Konoko Falls

Kwaaman Waterfalls

Scatter Waterfalls

Mahoe Falls

Maggotty Falls

De Maggotty Falls liggen in het midwesten van Jamaica in Cockpit Country. De Maggotty Falls liggen in de Black River Gorge. De Maggotty Falls zijn een verzameling van ongeveer dertig watervallen.

Mayfiels Falls

Nanny Falls

Reach Falls

De Reach Falls (Reich Falls) zijn prachtige watervallen die niet zo massaal worden bezocht door toeristen omdat ze niet echt in een toeristisch gebied liggen. De Reach Falls liggen in een fantastisch mooie natuurlijke omgeving en zijn derhalve het bezoeken meer dan waard. Het is ook een fantastische plek om te zwemmen.

Reggae Falls

Somerset Falls

In de Daniels River liggen de Somerset Falls, een serie watervallen. Zoals zoveel plekken op Jamaica, liggen de watervallen op het terrein van een oude suikerrietplantage. Het is een ideale plek voor een picknick, maar minder geschikt om te gaan zwemmen.

Tacky Falls

Turtle River Falls

White River Falls

YS Falls

De YS Falls worden door vriend en vijand beschouwd als één van de mooiste van Jamaica. Vooral de omgeving van de watervallen is van een adembenemende schoonheid. Overal groeien en bloeien ceders, katoenbomen, papajabomen en guangobomen. De YS Falls liggen op een landgoed. YS is de naam van het plaatsje. YS wordt uitgesproken als ‘Wei Ess’. In de watervallen kun je heerlijk zwemmen.