header image
 

Beachvolleyballen

Eén van de leukste dingen die je op Jamaica kunt ondernemen, is om te gaan beachvolleyballen. Aan de belangrijkste voorwaarde om dat te fixen, is namelijk geen gebrek: mooie stranden. Het Caribische eiland is namelijk gezegend met prachtige zandstranden die bestaan uit fijn poederachtig zand.

Op Jamaica kun je prima beachvolleyballen

Beachvolleyballen is een leuke sport voor jong en oud. Zeker als je de beschikking hebt over een mooi strand.

Een andere naam die veel voor de sport gebruikt wordt, is strandvolleybal. Op de kieper beschouwd is strandvolleybal een variant van het volleybal dat in de zaal gespeeld wordt. Als je de genoemde sporten naast elkaar legt, zijn er uiteraard ook grote verschillen. Het verschil dat er het meest uitspringt, is het aantal spelers dat gebruikt wordt. Bij het beachvolleybal bestaat het team uit twee spelers. Daarnaast zijn er nog meer verschillen op te tekenen.

De regels bij beachvolleyballen

Bij het beachvolleyballen hebben de spelers geen vaste posities in het veld. De bal is zachter en lichter dan de bal die bij het volleybal in de zaal wordt gebruikt. Het veld heeft de volgende afmetingen: breedte van 8 meter en een lengte van 16 meter. Een middenlijn bestaat er niet bij beachvolleybal. Het is dus niet mogelijk om een lijnfout te maken. Op het moment dat een speler onder het net komt, mag de tegenstander daar geen hinter van ondervinden. Door het spannen van touwen, komt de belijning tot stand. Een bal wordt ‘in’ gegeven op het moment dat de bal de lijn toucheert. Op het moment dat je bovenhands speelt, is het niet noodzakelijk dat er een kort contact is. Het is wel noodzakelijk dat er dan gespeeld wordt loodrecht op de schouderlijn. Het is dus niet toegestaan om de bal zijdelings weg te spelen.

Toernooien voor beachvolleyballen

Op de Jamaicaanse stranden worden heel veel beachvolleybaltoernooien gespeeld. Daar kun je aan deelnemen, maar je kunt er ook naar gaan kijken. Als het een beetje een groot toernooi is, wordt er zelfs een heel stadion op het strand gebouwd.