header image
 

Half Way Tree

Half Way Tree ligt aan de zuidoostkust van Jamaica. De stad ligt in de provincie Surrey (Surrey County), in het district Saint Andrew (Saint Andrew Parish). Half Way Tree is de hoofdstad van het genoemde district.

Op Jamaica worden sigaren gemaakt in Half Way Tree.

Half Way Tree is de enige regio van Jamaica waar sigaren worden geproduceerd.

Ontstaan

District Saint Andrew heeft zijn naam de danken aan Saint Andrew, de beschermheilige van Schotland. Het district zag het levenslicht in 1867. Vóór die tijd heette het gebied Liguanea. Deze naam stamt nog uit de tijd dat er indianen leefden. In het gebied kwamen namelijk veel hagedissen (iguana’s) voor. Een bepaald deel van het district draagt de naam ‘Liguanea Laagvlakte’.

In het district Saint Andrew liggen verschillende belangrijke economische plaatsen zoals Half Way Tree, Constant Spring, Matilda’s Corner, New Kingston en Cross Roads. Heden ten dage wordt er veel landbouw in het district Saint Andrew bedreven, de grond is er namelijk erg vruchtbaar. In het district zijn veel plantages aanwezig waar onder andere bonen, cacao, suikerriet en koffie worden verbouwd. Het is bovendien de enige regio van Jamaica waar sigaretten en sigaren worden geproduceerd. Daarnaast zijn er in het district ook veel veeteeltbedrijven aanwezig. Als je naar het grootste stadion van Jamaica wilt gaan, moet je ook in district Saint Andrew zijn; het nationale stadion van het Caribische eiland bevindt zich er ook. Het Indepence Park kan vijfendertigduizend toeschouwers herbergen. Ook voor de University of the West Indies, technische school en de theologische school is het district Saint Andrew de thuisbasis.

De districten Saint Andrew en Kingston zijn nauw met elkaar verbonden. Een groot deel van Kingston behoort tot het district Saint Andrew. De districten Saint Andrew en Kingston werken ook sinds 1923 economisch sterk samen. Deze samenwerking heeft gestalte gekregen in de Kingston and Saint Andrew Corporate Area (KSCA). Feitelijk is Half Way Tree een wijk van Kingston, een chique wijk. Een geografische aanduiding van vroeger, de boom halverwege, is verantwoordelijk voor de naam. Het symbool van de stad is een klokkentoren. De huizen in Half Way Tree zijn onbetaalbaar. Ook de scholen zijn alleen maar weggelegd voor de elite. Daarbij moet je denken aan scholen als Holy Childhood High Girl’s School en de Saint Andrews High Girl’s School.

Ontspanning

Winkelen

In Half Way Tree zijn de volgende winkelcentra te bezoeken; Twin Gates, Kings Plaza, Mall Plaza en Lane Plaza.