header image
 

Jetskiën

Jetskiën op Jamaica! Wie wil dat nou niet! De omstandigheden zijn ervoor gemaakt. Omdat het koffie-eiland over meer dan 1.000 kilometer kuststrook beschikt, kan op oneindig veel plekken het water worden bereikt en kan men gaan jetskiën. Maar niet alleen jetskiën, het hele spectrum aan watersporten kan er beoefend worden. Echter het jetskiën is wel één van de watersporten die de meeste adrenaline opwekt. De snelheden zijn hoog en je kunt met de machines de meest wonderbaarlijke capriolen uithalen.

Je kunt op Jamaica gaan jetskiën.

Door de branding van Jamaica jetskiën geeft een enorme kick.

Als je naar een jetski kijkt, moet je denken aan een scooter waarmee je over het water kunt racen. De aandrijving van een jetski komt uit de zogenoemde waterjetmotor. Een staand persoon is de bestuurder van de jetski. Naast de jetski is er ook nog de waterscooter. Een waterscooter kan twee of drie personen meenemen. In het dagelijkse leven worden de begrippen jetski en waterscooter vaak door elkaar heen gebruikt. Het Japanse bedrijf Kawasaki Heavy Industries heeft patent op de naam jetski. Dit dwingt andere bedrijven die watervoertuigen op de markt zetten om andere namen te verzinnen; Bombardier heeft de sea-doo en Yamaha heeft de waverunner en superjet.

Plekken waar je kunt jetskiën op Jamaica

Uiteraard zijn er op Jamaica heel veel watersportondernemingen die je een jetski kunnen verhuren. Bij hen is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse jetski-tours. Op deze manier kom je op de mooiste plekjes langs de kust van Jamaica. Vaak zijn dit de toeristische badplaatsen van het eiland. Het leeuwendeel van de topbadplaatsen ligt aan de noord- en westkant van Jamaica. Hier zijn ook de meeste hotels & resorts opgetrokken. Daar zitten hele luxe hotels & resorts tussen, maar ook die voor iedereen betaalbaar zijn. Het is natuurlijk niet voor niets dat er zoveel accommodaties op het eiland zijn. Jamaica is namelijk één van de populairste Caribische bestemmingen. In die hoedanigheid ontvangt het eiland jaarlijks miljoenen bezoekers.