header image
 

Diepzeevissen

Jamaica is een waar mekka voor mensen die van diepzeevissen houden. Het reggae-eiland wordt uiteraard omspoeld door de Caribische Zee, een zee die tjokvol zit met grote vissen. Sportvissers worden daar heel blij en gelukkig van en willen zoveel mogelijk visjes aan het turkoois gekleurde water van Jamaica onttrekken. En dat kan! Boek een speciale viscruise! Diepzeevissen is voor jong en oud heel erg leuk om te doen.

Diepzeevissen in de wateren van Jamaica is heel erg leuk.

Voor de toeristen is diepzeevissen pure fun. Voor de Jamaicaanse vissers is het broodwinning.

Het zeevissen op Jamaica kan feitelijk op twee manieren plaatsvinden: óf je blijft aan wal óf je gaat aan boord van een vissersboot. In vergelijking met het vissen in Nederland is het vissen op Jamaica natuurlijk één groot feest. Op de eerste plaats is het op Jamaica altijd mooi en warm weer. Het kwik zoekt vrijwel iedere dag de hoogste regionen op in de thermometer. Hoe anders is dat in ons polderlandje, hier is het doorgaans koud en kil. Op de tweede plaats is de zee bij Jamaica kraakhelder en kun je de vis als het ware zien happen in het aas. In Nederland is dit een heel ander verhaal. Het meeste viswater is in ons landje niet helder. Als je met een bootje meegaat, ben je echt aan het diepzeevissen.

Diepzeevissen vanaf de kant

De goedkoopste manier van vissen op Jamaica is om vanaf de kant te gaan vissen. Uiteraard moet je dan wel zelf voor je materiaal zorgen zoals hengels en aas. Het kantvissen kan overigens een heel aantrekkelijke manier van vissen zijn. De talrijke havens van het rum-eiland zijn de beste locaties om te gaan kantvissen. Klaarblijkelijk vinden vissen het aantrekkelijk om zich in havens te verzamelen. Een andere manier van zeevissen op Jamaica is om mee te gaan met een vis-charter. Deze manier van vissen kost wel veel geld, maar is zeer spectaculair. Als je met een bemande vissersboot meegaat, wordt alles voor je geregeld en hoef je jezelf alleen maar te focussen op het hengelen naar grote zeevissen.

Verschillende soorten diepzeevissen

n de zee rondom Jamaica zwemmen veel verschillende vissen rond die interessant zijn voor vissers zoals bonito’s, wahoo’s, tarpons, barracuda’s, tonijnen, witte marlijnen en blauwe marlijnen. Jamaica wordt niet alleen omspoeld door de Caribische Zee, maar wordt ook nog eens doorkliefd met enorm veel kleine en grote rivieren. Het hoeft uiteraard geen nadere uitleg dat ook op heel veel van die rivieren de jacht kan worden geopend op vissen. Op het Caribische eiland worden bovendien ieder jaar verschillende grote viswedstrijden gehouden.

Blue Marlin Fishing Tournament

Ieder jaar wordt in de maand oktober in Port Antonio het Blue Marlin Fishing Tournament gehouden.

South Coast Fishing Tournament

Ieder jaar wordt in Black River het South Coast Fishing Tournament gehouden.